Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Blog

Terör, AKP, İslâm, Müslümanlar

Ali Ünal

Terör örgütleri ve büyük çaptaki terör eylemlerinin, insanların adım adım takip edilebildiği günümüzde devletlerden, büyük güçlerden ve istihbarat servislerinden bağımsız olabileceğine inanmak saflık olur.

Günümüzde terör, ülkelerde, bölgelerde ve dünyada önemli hedefler için kullanılıyor ve hangi akıma, ülkeye, hangi bölge aleyhine bir operasyon yapılacaksa, onların içinde yapılandırılan terör örgütleri eyleme itilip, o akım, ülke veya bölgeye karşı harekete geçiliyor; terör de, bu harekete geçmenin “meşrû” sebebi oluyor. Türkiye’de 7 Haziran seçimlerinden önce ülkenin en büyük meselesi hakkında halkın yüzde 56’sı işsizlik, geçim sıkıntısı, ekonomik kriz, yüzde 14’ü yolsuzluk, ancak yüzde 4,7’si terör derken, seçimden sonra PKK terörünün azgınlaşıvermesi karşısında halkın yüzde 35,7’si Türkiye’nin en büyük meselesini terör olarak görür ve yüzde 75,3’ü Türkiye’nin gidişatından endişe duyar hale geldi; endişe duyanların yüzde 57’si ise, “toplumsal çatışma potansiyelinden” korktuğunu belirtiyordu. AKP’nin 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49,5’lik oyla tek başına iktidar olmasında en önemli rolü terör oynadı. Ve “Cemaat”i bitirme adına elinde hiçbir hukukî delil ve dayanak olmayan AKP’nin bütün hakikatleri tersine çevirerek Cemaat’i terör örgütü, Hocaefendi’yi terör örgütü lideri, İslâm’ın ısrarla emir ve teşvik ettiği infak, zekât, sadaka ve “hayırlarda yarışma”yı terör eylemleri içine alması, AKP’ye yakışan uç bir örnek de olsa, terör kartının nasıl kullanıldığını görmeye kâfidir. Fransa’yı vuran terör de, Fransa içindeki ve diğer Avrupa ülkelerindeki Müslümanlara davranış, Fransa’dan “Ortadoğu” coğrafyasında beklenen fonksiyon, onu bir şeylere ikna etme veya karıştırmama adına bir ikaz veya cezalandırmak için olsa gerektir.

İnsan öldürme ve zinayı Kur’ân’da Allah’a şirk koşmakla, dolayısıyla şirk çapında günahlar olarak zikreden; “Hak, haktır; küçüğü, büyüğü olmaz.” kaidesiyle bir insanı haksız yere öldürmeyi bütün insanları öldürmüş gibi değerlendiren ve hedefin meşrû olması gibi, ona giden yolun da meşrû olmasını şart koşan, savaş için bile çok önemli kurallar getiren İslâm, teröre asla cevaz vermez. Buna rağmen, Müslüman’dan terörist çıkmaz mı? Çıkar ve çok çıkmıştır da; tarihte Haşhaşîler, Karmatîler, hattâ Haricîler, birer terör örgütüydüler. Fakat nasıl hadiste kişi mü’minken çalmaz, zina etmez, yani çalarken, zina ederken iman kalbinden çıkmıştır buyruluyorsa, iman ile terör eylemi de asla bir arada olamaz. Bu gerçek gibi, İslâm sıdkı, dürüstlüğü, aldatmamayı temeline oturtur ve peygamberliğin ilk sıfatı sayar, adaleti en önemli dört esasından biri görür; yalanı, emanetleri ehline vermemeyi, sözde durmamayı ve düşmanlıkta haddi aşmayı tam münafıklık alâmetleri olarak kabul eder; hadiste başka her türlü günahı işleyebilecek Müslüman’ın ama yalan söyleyemeyeceği ifade buyrulur; Kur’ân Allah’ın masumlara iftira atanları dünyada ve Âhiret’te lânetlediğini beyan ederken, Türkiye’de zamanında en fazla hak, hukuk, adalet, dürüstlük sözü edenlerin bugün nasıl yalan, iftira, yolsuzluk, hukuksuzluk, zulüm, emanetlere ihanet, sözde durmama, düşmanlıkta sınır tanımama makineleri haline geldiklerini de anlamak, evet, zordur. Fakat, Hz. Bediüzzaman’ın verdiği bir ölçü, bizi aydınlatıyor. “Müslüman’ın fâsığı, başka fâsıklara benzemez. Başka dinlerin fâsıkları kendi dinlerinden çıksalar da, başka bir dinde ışık bulabilir; bunlar, bozulmuş süte benzer. Fakat, İslâm bütün hakikatleri hâvi olduğu için bir şekilde onun dışına çıkan başka yerde ışık bulamaz ve bozulmuş tereyağına benzer.” Dünyada en kalbi çürümüş, karakteri en çok tefessüh etmiş insan, Müslüman’ın fâsığıdır. Müslüman’ı özellikle günümüzde böyle fâsık kılan en önemli sebep de, dünyayı Âhiret’e ve dünyadaki peşin ücreti Âhiret’teki “veresiye” ücrete tercih etmesidir.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]