Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Ukrayna’nın buğday ihraç fiyatı 6 yılın zirvesine çıktı: tonu 268 dolar

Ukrayna'nın buğday ihraç fiyatında rekor seviyeler test ediliyor

Ukrayna’nın unluk buğdayı ihracatı, ihracatçılardan gelen yüksek talep ve Rus tahıl fiyatlarındaki önemli artışla birlikte Karadeniz limanlarında gemiye teslim fiyatı 268 dolara çıkarak altı yılın en yüksek seviyesini gördü.

Ülkenin buğdayı en son Ocak 2016’da 265 dolar/ton FOB seviyesinde işlem görmüştü.

Dünyanın en büyük buğday yetiştiricileri ve ihracatçıları arasında yer alan Ukrayna, 2020/21 Temmuz-Haziran sezonunda 17,5 milyon ton ihracat yapmayı planlıyor. Ukrayna, 30 Aralık itibarıyla 12,48 milyon ton buğday ihraç etmiş durumda.

Öte yandan Ukrayna’nın tahıl ihracatı 2020-21 sezonunun ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,7 azalarak 25,93 milyon ton oldu. İhracatın 9,3 milyon tonunun mısır, 12,5 milyon tonunu buğday ve 3,8 milyon tonunu arpa oluşturdu.

Kaynak: Bloomberg

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]