Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkmenistan, BDT Başbakanlar Zirvesi’ne hazırlanıyor

Bağımsız Devletler Topluluğu’nun (BDT) dönem başkanlığını yapan Türkmenistan, 29-30 Mayıs günlerinde örgüte üye ülke Başbakanları Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak.

Türkmenistan’ın organizasyonluğunu yapacağı zirveye, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, Moldova Başbakanı Vladimir Filat, Ermenistan Başbakanı Tigran Sarkisyan, Tacikistan Başbakanı Akil Akilov, Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, Kırgızistan Başbakanı Ömürbek Babanov, Özbekistan Başbakanı Şevket Mirzayayev, Belarus Başbakanı Belarus Başbakanı Mihail Myasnikoviç ve Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade’nin katılması bekleniyor.

Zirvede, örgüte üye ülkeler arasındaki işbirliği ilişkilerinin görüşülmesi bekleniyor. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, zirveye katılan başbakanları ile bir araya gelecek. Ayrıca, zirve sonunda bir dizi anlaşmaların imzalanması bekleniyor.

Zirve öncesinde konuşan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Türkmenistan’ın örgütün tam üyesi olmadığını, ancak bütün ülke çıkarları doğrultusunda örgüt kapsamında ülkeler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için büyük çaba gösterdiğini kaydetti.

CEMİL YILDIZ | AŞKABAT – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]