Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı hava korsanı, Türk uçağını kaçırdı

Harkiv-İstanbul seferini gerçekleştiren Pegasus Hava Yolları’na ait uçak, Ukraynalı bir yolcu tarafından ‘bomba tehdidi’ ile kaçırılmak istendi. Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen uçak, güvenli bölgeye çekildi. Ardından güvenlik birimleri olaya müdahale etti. ‘Ukrayna’daki hükümet karşıtı gösterilerdeki tutuklamaları protesto etmek amacıyla’ uçağı kaçırmak istediğini söyleyen hava korsanı, ikna edilerek etkisiz hale getirildi.

110 yolcusuyla Harkiv-İstanbul seferini gerçekleştiren Pegasus Hava Yolları’na ait uçakta dün korku dolu anlar yaşandı. 2F numaralı koltukta oturan ve alkollü olduğu iddia edilen Ukraynalı yolcu, uçağı kaçırmaya çalıştı. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Kharkov’dan dün saat 16.35’te kalkan uçaktaki Ukraynalı yolcu, Karadeniz semalarında yerinden kalkarak ‘üzerinde bomba’ bulunduğunu ve rotanın İstanbul yerine eylemin daha çok ses getirmesi için Kış Olimpiyatları’nın düzenlendiği Soçi’ye çevrilmesini istedi. Bombayı patlatma tehdidiyle kokpite girmek isteyen ancak bunu başaramayan hava korsanı, uçaktaki Rusça bilen kabin memuru ve teknisyen tarafından Soçi’ye gidileceği sözü verilerek sakinleştirilmeye çalışıldı. Bu sırada, uçaktaki eğlence sistemleri de kapatılarak, uçuş rotası hakkındaki bilgi akışı engellendi. Uçağın kaptan pilotu İlyas Karagülle de kaçırılma sinyali verdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile koordineli şekilde krizi yönetmeye çalışan Pegasus yönetimi, rotayı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı olarak belirledi. Uçak, İstanbul’a yaklaşırken, Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan F-16 uçakları eşlik etti. Hava korsanının uçuş sırasında herhangi bir taşkınlık yapmadığı uçak, saat 18.02’de Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi. Uçak, teknik hangarların önüne çekilerek güvenlik çemberine alındı. Yaşanan kaçırılma olayı sebebiyle havalimanı bir süre uçuş trafiğine kapatıldı. Yapılan görüşmelerin ardından uçağa düzenlenen operasyonla Ukraynalı hava korsanı etkisiz hale getirildi. Olayda hiçbir zarar görmeyen yolcular tahliye edilirken, hava korsanı, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Operasyonun ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şu açıklamayı yaptı: “Önce yolcuları tahliye ettik. Uçakta yalnız kalan korsanın elindeki çantada birtakım elektronik şeyler vardı. Sinyalle bir şeyler patlatacağını söyledi. Bizim de kendi dilinden konuşan etkili bir müzakerecimiz vardı. İkna olmayınca silah kullanmadan etkisiz hale getirdik. Yarası var ama ağır değil. Bir boğuşma sonucunda arkadaşlar etkili müdahaleyi yaptı.”

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]