Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Platini: ‘Ukrayna Euro-2012’ye neredeyse hazır’

Ukrayna ve Polonya’nın müşterek düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2012) finalleri öncesinde Ukrayna’nın Harkiv şehrinde teftiş yapan UEFA Başkanı Michel Platini, hazırlıkları beğendi.

Harkiv’de temaslarda bulunan Platini, şehrinin uluslararası havaalanının VIP terminalinin açılışını yaptı.

Burada konuşan Platini: “Ukrayna Euro-2012’ye neredeyse hazır. Büyük problemler yok sadece ufak tefek sorunlar kaldı. Harkiv’deki yeni yapılan havaalanı ve stadyum harika. Yalnız ulaşım sisteminin ve otel ve konaklama tesisleri üzerinde çalışılmalı. Lviv’deki stadyumda da eksikler var ve Donetsk’te ise havaalanının uçak pisti henüz hazır değil. İki sene önce Ukrayna’da Euro-2012 organize edebilecek miyiz sorusu vardı. Bir sene sonra iki şehir mi katılacak dört mü sorusu geldi. Şimdi ise dört şehirde hazırlıklar neredeyse bitti. Kalan zamanı şampiyonasının hazırlıkları için efektif bir şekilde kullanmak lazım” dedi.

27 Eylül Salı günü Platini başkanlığındaki UEFA heyeti Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç ile görüşmüştü. Görüşme esnasında Platini, Yanukoviç ve Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Altyapı Bakanı Boris Kolesnikov’u başarılı Euro-2012 hazırlıklardan dolayı tebrik etmişti.

Platini: “Ukrayna’da birkaç şehir ziyaret ettik ve ben alt yapının bu kadar hızlı gelişmesine çok şaşırdım” diye konuştu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]