Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

[İŞTE DETAYLAR] Ermenistan’da tutuklanan Kemal Öksüz hakim karşısına çıkıyor

ABD Adalet Bakanlığı tarafından hakkında iddianame hazırlanan ve 2018 yılının Ağustos ayında Ermenistan'da tutuklanan Gülen Cemaati ile iltisaklı Kemal Öksüz hakkındaki yargı süreci başlıyor.

Ermenistan Organize Suç birimleri ile İnterpol’ün Ermenistan biriminin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyon sonucu ABD vatandaşı olup Kevin ismini alan ve ABD’ye iade edilen Kemal Öksüz bugün hakim karşısına çıkıyor.

Başkent Washington’da görülecek davada Öksüz, 2013’te bazı ABD Kongresi üyelerinin Azerbaycan’a yaptığı bir gezinin finansmanıyla ilgili Kongre etik kurallarını ihlal etmek ve yasaları çiğnemekle yargılanıyor.

Ermenistan’da tutuklandıktan sonra ABD’ye iade edilen Öksüz, geçen yılın aralık ayında hakim karşısındaki ilk ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmişti.

50 bin dolar kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Öksüz’ün ilk duruşmasında ortaya çıkacak tablonun, kendisinin alacağı cezayı önemli ölçüde şekillendireceği belirtiliyor.

GEZİYE İLİŞKİN PARA KAYNAKLARINI SAKLADI

Adalet Bakanlığı, 2013’te bazı ABD Kongresi üyelerinin Azerbaycan’a yaptığı bir gezinin finansmanıyla ilgili yasaların ihlal edilmesinden Öksüz’ü sorumlu tutmuştu.

Bakanlık, Ermenistan’dan ABD’ye iade edildikten sonra Öksüz’ün, Kongre heyetinin Azerbaycan’a yaptığı gezi ödeneğinin kaynağını sakladığını ve Kongre Etik Komitesine konuya ilişkin yalan ifade verdiğini ilk sorgusunda kabul ettiğini belirtmişti.

Ayrıca Bakanlık, gezi masraflarının Azerbaycan’ın resmi petrol şirketi SOCAR tarafından finanse edilmesine rağmen, Öksüz’ün dış kaynaklardan herhangi bir para alınmadığına yönelik kasten yalan söylediğine dikkat çekmişti.

Teksas’taki Avrasya Amerikalılar Turkuaz Konseyinin eski başkanı olan Öksüz, ABD tarafından yapılan suçlamalar ve iade talebi neticesinde Erivan’da 2018 Ağustos’unda yakalanmıştı.

Türk basını Kemal Öksüz’ün Türkiye’de 15 Temmuz hain darbe girşimi nedenyile kırmızı bültenle aranan Adil Öksüz’ün kardeşi olduğunu iddia etmişti. Ancak Kemal Öksüz ile Adil Öksüz arasında herhangi bir akrabalık bağı bulunmuyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]