Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna boşanmada Avrupa’da lideri oldu

Ukrayna Parlamentosu’nda son günlerde aile konusu görüşülüyor, muhalefet temsilcileri ülkedeki aile kavramı yıkıldığını, boşanma sayısının arttığını ifade etti.

Muhalifler hükümeti ailevi değerleri teşvik etmemekle suçlarken, Ukrayna Aile, Gençlik Ve Spor Bakan Yardımcısı Yuriy Sizenko, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada durumun gerçekten ciddi olduğunu söyledi.  

Yuriy Sizenko, Ukrayna’nın bağımsızlığını kazandığı 20 yıl içerisinde boşanmada ve  doğum oranlarında düşüşte Avrupa lideri olduğunu açıkladı.

Sizenko: “Devlet İstatistik Kurumu’na göre Ukrayna’da ailelerin yüzde 73,5 sadece bir çocuğa sahip ve başka çocuk istemiyor. Ayrıca efektif halde çalışan devlet aile politikası ancak ülkedeki ekonomik durumunun düzelttikten sonra kurulabilecek” dedi.

Ayrıca parlamento oturumunda Ukraynalıların sağlam aile kurma isteği sadece ekonomik sebeplere bağlı olmadığını, insanların resmi evlenmek istemediklerini de ortaya çıkardı.

TV PROGRAMLARI AİLE YAPISINI BOZUYOR
Ukrayna Parlamentosu’nda geçtiğimiz günlerde yapılan oturumda televizyonda çıkan programların içeriğinin de aile yapısını bozduğu konuşuldu.

Oturumu kapatan Ukrayna Parlamentosu Başkan Yardımcısı Nikolay Tomenko; “Eğer bizler Ukrayna’da aileye saygıyı kaybedersek, Ukrayna devletini de kaybederiz” şeklinde konuştu.

TÜRK VE UKRAYNALI AYDINLAR AİLEYİ KONUŞMUŞTU
Geçtiğimiz yıl yine Ukrayna Parlamento çatısı altında; Uluslararası sivil toplum kuruluşu Diyalog Avrasya Platformu (DAP) ve Ukrayna Parlamentosu Aile, Gençlik Politikası, Spor ve Turizm Sorunları Komitesi inisiyatifle Türk ve Ukraynalı aydınlar aileyi konuşmuştu.

Parlamentoda gerçekleşen toplantıda; Ukraynalı milletvekilleri, bilim adamları, Ukrayna Devleti yürütme organı temsilcileri, Türk ve Ukraynalı din adamları, aydınlar; aile içi şiddetin önlemesi, Avrupa süreçleri bağlamında Türkiye ve Ukrayna’nın ailevi değerleri, eşlerin ailede çocuklara karşı ve günlük hayattaki sorumlulukları ve Ukrayna basınından aile değerlerinin yer alış biçimi ve medyanın aile değerlerin desteklenmesi konuları üzerinde durmuştu.

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]