Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ereğli’den 607 ton narenciye Ukrayna’ya gönderildi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde başlayan Ro-Ro/Kargo seferleri ilçede rağbet görmeye başladı. İlk sevkiyat, 622 paletteki toplam 607 tonluk narenciye Ereğli’den, Ukrayna’nın İlichevsky Limanı’na gönderildi.

Ereğli’de Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem’in girişimleri ile başlayan ilk Ro-Ro seferi 21 Eylül’de gerçekleştirilmişti. İlk sevkiyatta Kalyoncu Ro-Ro Denizcilik firmasına ait Moldova bandıralı 3337 DWT’luk Melisa K isimli kuru yük gemisine, 622 palette toplam 607 tonluk narenciye yüklenerek yola çıkarıldı. Daha önceleri sevkiyatları Zonguldak limanından yapmak zorunda olan denizcilik acenteleri seferlerin Ereğli’den yapılmasından dolayı memnun olduklarını söyledi.

Ro-Ro seferlerini ilk kez Ereğli’den yapan Sude Denizcilik sahibi Oğuz Ünlüer, yaptığı açıklamada, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası (BKDTO) Başkanı İrfan Erdem’in girişimleri sonucu sağlanan gelişmenin, kendileri için büyük kolaylık getirdiğini söyledi. Bundan önceki narenciye ihracatını Zonguldak Limanı’ndan gerçekleştirdiklerini anlatan Ünlüer, “Başkanımız Sayın İrfan Erdem’in katkılarıyla, Liman Başkanımızın teşvikleriyle ve Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (Erdemir) katkılarıyla ihracata yönelik yükleme çalışmalarımıza Erdemir’den başlamış olduk. Kalyoncu Ro-Ro Denizcilik firmasına ait Moldova bandıralı 3337 DWT’luk Melisa K isimli kuru yük gemisine, 622 palette toplam 607 tonluk narenciyeyi yükleyerek ilk ihracatımızı da böylece gerçekleştirmiş olduk. Hatay ve Mersin’den temin edilen limon, mandalina ve nardan oluşan narenciye Ereğli’den, Ukrayna’nın İlichevsky Limanı’na gidecek. Bu konuda son derece heyecanlandık, mutluluk duyduk. Bu tür ihracatların daha da fazlalaşması için elimizden gelen çalışmayı da yapıyoruz. Erdemir’de gerçekleştirdiğimiz yükleme sırasında bütün imkanları seferber etti, yardımcı oldular. Sayelerinde oldukça profesyonelce teknik şekilde ihracatımızı gerçekleştirmiş olduk. Sağladığı imkan dolayısıyla özellikle Sayın Erdem başta olmak üzere liman başkanımıza, Erdemir yetkililerine bir kez daha teşekkür ediyoruz.” dedi.

SİNAN KABATEPE | ZONGULDAK – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]