Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye ile Ukrayna aynı gurupta

Eurovision şarkı yarışmasına bu yıl ev sahipliği yapan Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yarı final kura çekimi yapıldı. İkinci grupta yer alan Türkiye, finale kalmak için ikinci gruptaki diğer 18 ülke ile yarışacak. Türkiye’nin yer aldığı ikinci grupta; Bulgaristan, Sırbistan, Hollanda, Portekiz, Makedonya, Belarus, Malta, Ukrayna, Ermenistan, İsveç, Gürcistan, Slovenya, Estonya, Slovakya, Hırvatistan, Norveç, Litvanya ve Bosna Hersek yer alıyor. İlk gruba 18, ikinci gruba ise 19 ülke seçildi.

Gecede Eurovision şarkı yarışmasının resmi tanıtımına da yer verildi. Buta Sarayı’nda yapılan yarı final kura çekimi öncesi Almanya’nın Düsseldorf şehrinin valisi Dirk Elbert, şarkı yarışmasının temsili anahtarını Bakü valisi Hacıbal Abutalıbova’ya takdim etti.

Etkinlikte Eurovision şarkı yarışmasının logosu da tanıtıldı. Tanıtım gecesinde Azerbaycan’a birincilik kazandıran Eldar ve Nigar ikilisinin yanı sıra yarışmada daha önce birincilik kazanan Ruslana, Alexander Rybak, Lena Meyer de sahne aldı.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]