Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Sağlık olsun

Türkiye-Ukrayna ilişkileri son dönemde çok iyi bir hava yakaladı. Bunda tabii ki iki ülke arasında imzalanan Yüksek Düzeyli Stratejik işbirliği anlaşmalarının rolü yadsınamaz bir gerçektir.

Bununla beraber sivil toplum kuruluşlarının gayret ve destekleri de bu ikili ilişkilerin ivmesini zenginleştiren en önemli öğedir.

Ticaret, eğitim, kültür derken son dönemde sağlık alanında artan ilişkiler de bu olumlu havanın rüzgârında ilerliyor.

24 Ekim 2013’de Kiev’de yapılan Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin (GHTC) Rusça konuşan ülkelerin bölge fuarına 21 ülkeden 132 firma katılmıştı.

Hatırlayacaksınız, Dünya ve Türkiye Sağlık Konseyi Başkanı Emin Çakmak başkanlığında bu fuara Türkiye’den 32 kuruluş, 78 kişi ile büyük bir katılım gerçekleştirilmişti. Bundan iki yıl evvel de Ukrayna Sağlık Bakanlığından oluşan bir heyet bakan yardımcıları ve bazı Tıp üniversitelerinin rektörleri bir STK tarafından Türkiye’ye götürülmüş, Türkiye’nin sağlık alanında yaptığı ileri atılımlar ve çalışmalar masaya yatırılmış ve bazı güzel örnekler yerinde müşahede edilmişti.

Bu iyi ilişkilerin somut adımlarından biri de işte 14 ve 15 Kasım’da İstanbul ve Bursa’da imzaya dökülecek.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı Danışmanı İvan Soroka, başkanlığında bir heyet 13-16 Kasım’da iki şehir arasında atılacak sağlık alanındaki işbirliği protokolleri için İstanbul ve Bursa’ya gidiyor.

Heyette Soroka’nın yanı sıra Kiev İl Sağlık Müdürü Vitaliy Mohoriyev ve Kiev Belediyesi Milletvekili, Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyon Başkanı Alla Şlapak da yer alıyor.

Heyet,15 Kasım’da İstanbul-Kiev Sağlık İşbirliği protokolünü, 16 Kasım’da da Bursa-Kiev Sağlık İşbirliği protokolünü imzalayacak.

Bu işbirliği protokolü çerçevesinde Kiev; hem İstanbul hem de Bursa ile sağlık koruma metot ve şekilleri geliştirme noktasında, tıptaki yeni teknolojiler, finans sağlamadaki yeni şekiller, yeni buluşlar ve sağlık ekonomisi konusunda tecrübe paylaşımında bulunulması kararları yer alıyor.,

Türkiye-Ukrayna ilişkileri sağlık alanına da indi.

Allah politik nazarlardan saklasın.

Bu alanda alış verişe açık çok şeyler var.

Bu ilişkileri sonuna kadar destekliyor ve alkışlıyoruz.

Ne diyelim, “sağlık olsun”.

ALEKSANDR ABDULLAHOV | www.UkraynaHaber.com

BURADAN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ…

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]