Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Rus Genelkurmay Başkanı: Suriye’den Türkiye ve Irak’a petrol taşınıyor

Rusya, Türkiye'nin eski defterlerini açıyor...

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Suriye’nin doğusundan düzenli olarak Türkiye ve Irak’a giden petrol konvoyları tespit ettiklerini açıkladı.

Gerasimov, “Rus istihbarat araçları, Suriye’nin doğusundaki uluslararası koalisyon güçlerinin kontrol ettiği bölgelerden Türkiye ve Irak’a petrol tankerlerinden oluşan konvoyların düzenli olarak gittiklerini tespit etti” dedi.

Yabancı ülkelerin askeri ataşelerine verdiği brifingde konuşan Gerasimov, petrol satışından elde edilen gelirin IŞİD militanlarının finansmanında kullanıldığını vurguladı.

ABD, SURİYE’DE SÖZDE KÜRT DEVLETİ KURMAYA ÇALIŞIYOR’

Gerasimov, ABD’nin Suriye’de Şam’dan bağımsız bir Kürt devleti kurmaya çalıştığını kaydetti.

Gerasimov sözlerini şöyle sürdürdü: “Halihazırda, Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu adını verdikleri yapı için hükümet kuruyorlar. Silah ve askeri teçhizat tedarik ederek Kürtlerin ayrılıkçı eğilimlerini pekiştiren ABD, Kürtlerin Arap kabilelerine karşı zor kullanmasına da izin veriyor.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]