Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Kiev’de Türk halk müziği ve batı klasikleri buluştu

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de, Mehmet Akif Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nurdan Kızıldeli Salık, Türk Halk Müziği ve Batı klasikleri konseri verdi.

Aktör Evi’nde (Budinok Aktora) gerçekleşen konsere; Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Berat Yıldız, Türk işadamları ve Ukraynalı sanatsever katıldı.

Kiev Belediyesi Kültür Departmanı ve Kiev Müzik Enstitüsü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen konserde, Nurdan Kızıldeli Salık, klasik Türk müzikleri ve batı klasiklerinden örnekler sundu.

Daha önce; Çin, Japonya ve Çek cumhuriyetinde de konserler veren Nurdan Kızıldeli Salık, Kiev’de ilk kez sahne aldı. Konserde Salık’a bağlamada Mustafa Kızıldeli, piyanoda ise Tatyana Borisenko eşlik etti.

Konserde; Haydar Haydar, Baharımsan, Bülbülü Sarem Gülü gibi halk Türküleri de batı müziği biçiminde seslendirildi.

Konser sonrasında sanatçılarla bir araya gelen Büyükelçi Samsar, sanatçıları tebrik ederek bu türden konserlerin ve sanat etkinliklerinin devam etmesi temennisinde bulundu.

KONSERİN ESKİ KARAY İBADETHANESİNDE VERİLDİ
Berat Yıldız ise Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) yaptığı özel açıklamada; “Bugün yine Ukrayna’da çok güzel bir konserle seyircilere merhaba dedik. Türkiye’den çok değerli iki sanatçımız dünya klasiklerinden Türk klasiklerinden ve Türk halk müziğine değin geniş bir yelpazede konser verdi. Bir de kendilerine Ukraynalı bir piyanist sanatçımız eşlik etti. Konser çok güzel geçti.” dedi.

Konserin yapıldığı binanın tarihine ilişkin Cihan’a bilgi veren Kültür Müşaviri Yıldız; “Bu konserin yapıldığı mekân; Karay Kilisesi. 1900’lerin başında Ukraynalı Mimar Gorodetskiy tarafından Ukrayna’daki Karay cemaati için yapılmış ve şurası bir ibadethane vaziyetinde. Türkiye’deki Karaköy’e de ismini veren, Karaylar günümüzde Ukrayna’da özellikle Kırım’da yoğunlaşmış vaziyetteler.” diye konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]