Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’ye yeni atanan Ukrayna Büyükelçisi Andriy Sıbiga’nın hitabı

Ukrayna’nın yeni göreve gelen Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga, büyükelçiliğin resmi sitesinden ilk açıklamasını yaptı.

Büyükelçi Sıbiga’nın ilk açıklaması şu şekilde:

“Değerli dostlar,
Dost ülkemiz olan, iç içe gelmiş tarihi ve kültürel yollarımızın kesiştiği Türkiye Cumhuriyetinde Ukrayna’yı temsil etmekten onur duyarım. Eminim ki bugünkü dinamik işbirliğimiz ve gelecek perspektiflere bizi daha da birleştirecektir. Yüzyıllık çağların mirasını alan ve bugün etkileyici gelişim hızını gösteren Türkiye, benim için eşsiz bir ülkedir.

Dünyanın etkili oyuncusu ve Ukrayna için çok önemli ortak olan Türkiye’nin ülkemizin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklemesi yönündeki tutumu çok değerlidir. Ukrayna ve Türkiye, devlete ve egemenliğine tehdidi hissederek, günümüz bir devletinin varlığı demokratik ilkelerinin güçlendirilmesi gerektiğinin görüşlerini paylaşmaktadırlar.

Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde ilk önce ulaşılacak hedeflerden biri pratik sonuçları ile doldurulması gereken stratejik ortaklık çerçevesinde devletlerimizin liderlerinin vardıkları anlaşmaların gerçekleştirilmesi ve karşılıklı çıkarları sağlayan her alanda Ukrayna-Türkiye işbirliğinin bir sonraki derinleştirilmesidir.
En önemli önceliklerinden bazıları ticaret ve ekonomik işbirliği, yatırım, karşılıklı ticaret hacminin artırılmasıdır. Bunların gelişimine özel bir önem vereceğiz, Ukrayna ekonomisine Türk yatırımlarını teşvik edeceğiz, Türkiye’deki Ukraynalı işadamlarına yardım edeceğiz.
Tabii ki, ikili ilişkilerimizin kültürel ve insani boyutları dikkatsiz bırakmayacağız. Vatandaşlarımıza yardım etmek ve insanlar arası ilişkileri geliştirmek de çok önemlidir. Tarihsel olarak yakın ülkelerin güçlü kültür köprüleri kurmak için tüm imkanlarına sahip olduğu kanaatindeyim.

Saygılarımla,

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga.”

Ukrayna Haber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]