Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Ercoşkun, Ukraynalı öğrencileri Bursa’ya davet etti

Kiev’de yeni bir Türk Kültür Merkezi açılışına iştirak eden Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, sınıfın bütün öğrencilerini Bursa’ya davet etti. Öğrenciler ise yapacakları ilk, Türkiye gezisinde davete icabet edeceklerini bildirdi.

Bursa’nın tanıtımı için başkent Kiev’de bulunan Samet Ercoşkun, “Buradaki müteşebbislerin çok büyük heyecanla Türk kültürünü tanıtma anlamındaki gayretleri sonucunda; burada üniversitede kurdukları güzel ilişkiler neticesinde bir kültür merkezine kavuşmuş. Kültür merkeziden son dönemde Türkçeye Ukraynalıların gösterdiği ilginin artmasına yönelik olarak yaptıkları bir çalışmayı somutlaştırmış oldular. Biz de buna şahitlik yapmış olduk. Böyle bir açılışta bulunmaktan gerçekten memnuniyet duydum. Ukraynalıların, Türkiye’ye karşı ilgisinin bu kadar fazla olduğunu doğrusu ben de gelene kadar bilmiyordum. Bu karşılıklı ilginin güzel ilişkilere netice vermesi anlamında çok güzel bir sürece girilmiş görünüyor. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım. Türkçenin burada Ukraynalılar tarafından dile getirilmesi; şarkılarla şiirlerle dillendirilmesi gerçekten bir Türk olarak bize gurur verdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Boğdan Andrusışın ise konuşmasında halk diplomasisinin önemine işaret ederek dünyada her zamankinden daha çok; sevgiye, dostluğa ve hoşgörüye ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Kültür merkezi açılışına; Uluslararası Meridyen Okulu ve Dragamanova Üniversitesi öğrencileri Türkçe şiir ve şarkılarla renk kattı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]