Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Uzungöl, paraşüt tutkunlarını ağırlıyor

Doğu Karadeniz’in en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl, paraşüt tutkunlarına ev sahipliği yapıyor. 2. Uluslararası Uzungöl Havacılık Festivali kapsamında bölgeye gelen 200 yerli ve yabancı sporcu, Uzungöl’ün eşsiz doğasında atlayış ve çeşitli etkinlikler yapmanın hazzını yaşıyor.
Dün il merkezinde yapılan açılış töreni ile başlayan 2. Uluslararası Uzungöl Havacılık Festivali, bugün de Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesinde yapılan etkinliklerle devam etti. Festivale Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Fransa, Bulgaristan, Ukrayna, Slovakya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve ABD’den yaklaşık 200 sporcu katılıyor.

Paraşütleri ile sabah saatlerinde Karaster Yaylası’ndan atlayan sporcular, Uzungöl’un eşsiz doğasını havadan seyretme fırsatı buldu ve göl kenarına iniş yaptı. Ancak bölgede daha sonra etkili olan sis nedeniyle festivalin ilk gününde fazla uçuş yapılamadı. Sporcular ayrıca Uzungöl’de yelken kanat uçuşları ile rafting yaptı. Kemençe ve tulum eşliğinde horon oynayıp eğlendi.

Yarın da devam edecek festival kapsamında yamaç paraşütü, tandem uçuşları, yamaç paraşütü akrobasi gösterileri, microlight ve paramotor uçuşları, yelken kanat uçuşları, serbest paraşütçülerin hava gösterileri, model uçak ve cessna uçuşları, acro uçak gösterileri, AKUT arama kurtarma tatbikatı gösterisi, rafting, kano, yelken, kite sörf ile halk oyunları gösterilerinin yanı sıra konserler icra edilecek.

Aydın Öztürk – Trabzon – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]