Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Timoşenko’yu hapse atan hâkim terfi etti

Ukrayna’nın eski Başbakanı Yuliya Timoşenko’yu Rusya ile imzaladığı doğalgaz anlaşmasında ülkeyi zarara soktuğu gerekçesiyle 7 yıl hapis cezasına çarptıran hâkim Rodion Kireyev terfi etti.

Başkent Kiev’de bulunan Peçersk Mahkemesi bilgilendirme standında Rodion Kireyev’in Peçersk Mahkemesi başkan yardımcılığı görevine vekâleten atandığına ilişkin belge yerleştirildi.

Atama neticesinde mahkemenin idari kadrosunu gösteren tabloda eski Peçersk Mahkemesi Başkan Yardımcısı Andrey Melnik’in adının bulunduğu yere Peçersk Mahkemesi’nin başkan yardımcılığına vekâlet edecek olan Kireyev’in adı yazıldı.

Ukrayna basını, hâkim Kireyev’in atandığı makamda bulunan eski Peçersk Mahkemesi Başkan Yardımcısı Andrey Melnik’in, görevden alınmasını ise Ukraynalı gazeteci Georgiy Gongadze’nin öldürülmesi ile ilgili davada adı geçen eski General Aleksey Pukaç’a müebbet cezası vermesine bağladı.

Hâkim Kireyev, Timoşenko’ya 7 yıl hapis cezası vermişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]