Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Ukrayna milletvekili heyeti TBMM’yi ziyaret etti

Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu heyeti, Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov başkanlığında Türkiye’ye çalışma ziyareti düzenledi. Ukrayna heyeti, Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Toplantısı için geldikleri Türkiye Büyük Milli Meclisini (TBMM) ziyaret etti.

Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eşbaşkanı, Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov başkanlığındaki Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu heyeti, 11-13 Ocak 2022 tarihleri arasında çeşitli resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye çalışma ziyareti düzenliyor.

Heyette; Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Cemilev (Kırımoğlu), Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DKTK) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna Milletvekili, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz ve diğer Ukrayna milletvekilleri ile Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna’nın Bursa Fahri Konsolosu Görkem Şehsuvar yer alıyor.

UKRAYNA HEYETİ TBMM’Yİ ZİYARET ETTİ
Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu heyeti, Türkiye ziyaretine Anıtkabir ile başladı. Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu heyeti, Türkiye Büyük Milli Meclisindeki (TBMM) Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Toplantısının ardından meclisi gezdi. Ukrayna heyeti, Şeref Holü, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde hasar gören alanları ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Ukrayna heyeti, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Milletvekili Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, AKP Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız ve AKP Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş ile bir araya geldi.

“KIRIMOĞLU’NU TBMM’DE AĞIRLAMAKTAN BÜYÜK GURUR DUYDUK”

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş sosyal medyada ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye ve Ukrayna Parlamentolar Arası Dostluk Grubu olarak TBMM’de Ukrayna milletvekilleriyle bir araya geldik. Ayrıca görüşmemize katılan Kırım Tatarlarının Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nu TBMM’de ağırlamaktan büyük gurur duyduk.” dedi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]