Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Eğitim

Dershaneleri kapatan Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanı oldu

Dershanelerin kapatılması sürecinde aktif rol alan Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı görevine atandı. Tekin'in rektörlük görevine atanması için de özel düzenleme yapılmıştı.

Dershanelerin kapatılması sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden bulunandan Prof. Dr. Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı görevine atandı. Dershanelerin eğitim sistemine zarar verdiği görüşünü savunan Tekin, dershanelerin özel eğitim birimlerine dönüştürüleceğini açıklamış ve bu yönde bazı adımlar atmıştı.

Prof. Dr. Yusuf  Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Hacıbayram Veli Üniversitesi rektörlüğü görevine atanmıştı. Tekin rektörü olarak atanması için özel düzenleme yapılmıştı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile “Rektörlük için üç yıl profesörlük yapmış olmak” şartının kaldırılmasının ardından rektör ataması yapılmıştı.

YUSUF TEKİN KİMDİR?

Rize doğumlu olana Yusuf Tekin, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgeler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdikten akademik hayata başladı. Siyaset ve sosyal bilimler alanında lisansüstü ve doktora eğitimini tamamlayan Tekin, Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi oldu. 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığına Bakan Yardımcısı olarak atanan Tekin, 28 Mayıs 2013 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı olarak atandı.

25 Temmuz 2018 tarihinde bu görevinden ayrılan Tekin, 17 Ağustos 2018 tarihinde profesör olmuş, 15 Eylül 2018 tarihinde ise Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörü olarak atandı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]