Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da ilkokula başlayan 430 bin öğrenci meydanlara indi

Ukrayna Milli Eğitim Bilim Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kiev Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttükleri, ‘Bana Elini Ver’ etkinliğinde bu yıl 1. sınıfa başlayacak öğrenciler Bağımsızlık Meydanı’nı doldurdu.

Proje 1 Eylül Bilim Günü’de start aldı. Ukrayna genelindeki etkinliğe başkent Kiev’deki bu yıl okula başlayan 27 bin öğrenci katıldı.

Öğrencilere okulu ve eğitimi sevdirmek üzere başlatılan proje kapsamında Bağımsızlık Meydanı’nda tüm birinci sınıf öğrencilerinin katıldığı bir etkinlik düzenlendi.

Belediye Başkanı Aleksandr Popov ve Kiev İl Eğitim Müdürü Aksana Dobrovolska’nın katıldığı büyük şölende Kiev’in 10 ilçesi kendine ait bir çalışmayla sahne aldı.

Herkese açık olan eğlence programı gün boyu devam etti.

Ukrayna’da 1 Eylül günü 2011-2012 eğitim dönemi çalınan ilk zil ile başladı. Ukrayna Milli Eğitim Bakanı Dmitriy Tabaçnik, yaptığı açıklamada bu sene ülke genelinde yaklaşık olarak 430 bin çocuk okula başlayacağını söyledi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]