Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Timoşenko Brüksel yolcusu

Uzun zamandır hakkında yurtdışına çıkma yasağı bulunan eski Başbakan Yuliya Timoşenko en sonunda Brüksel’e gitme arzusuna kavuştu. Bugün Yuliya Timoşenko, Belçika’nın başkenti Brüksel’e gidiyor.
Hakkında açılan yolsuzluk davaları nedeniyle yurtdışına çıkma yasağı bulunan Yuliya Timoşenko, daha önce defalarca Brüksel’e gitme talebiyle savcılığa başvurmuştu.Ffakat bu isteği savcılık tarafından reddedilmişti.

Yurtdışına çıkış vizesini alan Timoşenko, 23-25 Mart günleri arasında gerçekleşecek Avrupa Halk Partisi zirvesine katılacak. Yabancı politikacıların Ukrayna’ya karşı yaptıkları eleştirilerin başında mahkemenin Timoşenko’ya koyduğu yurtdışına çıkış yasağı geliyordu. Timoşenko 14 Mart’ta yaptığı bu seferki başvurusuna ise Ukrayna Başsavcılığı 16 Mart’ta ‘yurt dışına çıkabilir’ şeklinde olumlu cevap vermişti.

Timoşenko, çeşitli para yardımları ve Kyoto sözleşmesi çerçevesinde sera gazı salımı ile mücadele için verilen 380 milyon euroyu farklı fonlara aktarmak ve devleti zarara uğratmakla suçlanıyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]