Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Ukrayna’da marketlerde Rus ürünlerine boykot

Ukrayna’daki birçok perakende mağaza zinciri, Rus ürünlerini boykot etmeye başladı.

Ukraynalı eylemcilerin sosyal medyadaki çağrıları üzerine ülkenin önde gelen marketleri Rusya’da üretilen gıda ürünlerini raflardan indirdi. Mağaza sahipleri rafları bir an önce boşaltmak için Rus ürünlerine yüzde 50’ye varan indirimler yaptı.

Öte yandan perakende mağaza yetkilileri Rus ürünlerine olan talebin azaldığını ifade etti.

Ukrayna’nın en büyük gıda perakendecisi Fozzy Grubu (Fozzy Cash&Carry Hipermarketleri, Silpo Süpermarketleri ve Fora Marketleri) kendi web sitesinde yaptığı açıklamada, raflarında sadece Ukrayna’da muadili olmayan ve tüketiciler aşırı talep gösterdiği, Rus ürünlerinin kaldığını duyurdu.

Şirketin açıklamasında, bazı ürünlerin Ukrayna kökenli veya çok uluslu şirketler tarafından Rusya’da üretildiği için Rusya barkotlu olduğuna dikkat çekildi. Yabancı şirketler tarafından, Rusya’da üretilen ürünlerin ise ülke genelinde tüketiciler tarafından kabul gördüğü belirtildi. Tüketicinin ilgisinin azalması halinde raflardan söz konusu ürünlerinden kaldırılabileceği ifade edildi.

Birkaç aydır devam eden kampanyaya destek veren ülkenin batısındaki birçok market, Rus ürünlerini tamamen raflarda indirmişti.

Ukraynalıların Rus malları karşı boykot başlatan eylemciler çektikleri bir videoyu da sosyal medyada paylaştı. Videoda bir markette alış veriş yapan genç, Rusya bayraklı ürünlerle alış-veriş arabasını dolduruyor. Kasada ise ürünlerin barkotları okutulurken arkada beliren maskeli kamuflajlı bir milis her ürün geçişinde şarjörüne kurşun dolduruyor. Alış-veriş tamamlandığında ise silahlı kişi alış veriş yapan gence nişan alıyor. Kısa film boykot çağrısı ile son buluyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]