Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

ABD, Ukrayna’nın tahıl kotasını kaldırmasını istiyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tahıl ihraç eden ülkeler içinde dünya liderleri arasında yer alan Ukrayna’dan hâlihazırda uygulamadaki tahıl ihracatındaki kotaları kaldırmasını istedi.

Ukrayna’daki Amerikan Ticaret Odası (ATO), Ukrayna ve diğer devlet kurumlarının tarım ürünlerindeki tekelciliğe son vermelerini ve en kısa zamanda tahıl ihracatının başlatılmasını istedi.

ATO bu konudaki taleplerini Ukrayna Başbakanlığı’na gönderdiği bir mektupla iletti.

Söz konusu mektupta ATO yetkilileri, Ukrayna hükümetinden, tahıl ve yağ tohumları pazarındaki; gıda güvenliği, yerli çiftçinin talepleri ve uluslararası gıda sorunlarını dengeleyecek bir tarım politikası izlemesini istedi.

Başbakanlığa gönderilen mektupta ABD konunun tarafların diyalog ve karşılıklı görüşmelerle çözülmesi konusundaki taleplerini de iletti.

Bununla birlikte devam eden tahıl ihracatındaki kota uygulaması 31 Mart’ta sona ermesi bekleniyor.

Öte yandan, Sovyetler Birliği’nin tahıl ambarı olan ülkede bu yıl 32 bin hektar alana tahıl ekildi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]