Kanada, Ukrayna’daki büyükelçiliğini kapattı, diplomatik personelini Avrupa sınırına kaydırdı

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv'deki büyükelçiliğin kapatıldığı, Kanada Başbakan Justin Trudeau'nun Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile yaptığı görüşmenin ardından Cumartesi günü duyuruldu.

Kanada, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’deki büyükelçiliğini kapattı ve Rusya’nın ülkeye savaş açması endişesiyle diplomatik personelini ülkenin batısındaki Lviv şehrindeki geçici bir ofise taşıdı.

Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Cumartesi öğleden sonra yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki kötüleşen güvenlik durumundan Rusya’yı sorumlu tutan bir açıklama yaptı.

Rusya, Ukrayna sınırına binlerce askeri seferber etti ve Kanada’yı da içeren NATO askeri ittifakından bir dizi taviz vermesini talep ediyor.

Rusya bir savaş istediğini reddederken, Moskova ile Batı arasındaki diplomatik görüşmeler soğukluğu çözmede başarısız oldu ve NATO liderleri Ukrayna’da bir çatışma konusunda uyarıda bulunmaya başladı.

Başbakan Justin Trudeau’nun Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüşmesinden kısa bir süre sonra Kıyiv’deki büyükelçiliğin kapatıldığını duyurdu.

Başbakanlık’tan yapılan kısa açıkalamda, Trudeau’nun Kanada’nın Ukrayna’ya verdiği desteği vurguladığını ve bir Rus işgalinin ekonomik yaptırımlarla karşılanacağına söz verdiğini söyledi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – yunuserdogdu@hotmail.com

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Exit mobile version