Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da iktidardaki Bölgeler Partisi ile Güçlü Ukrayna birleşiyor

Ukrayna’da iktidardaki Bölgeler Partisi ile koalisyon ortağı Sergey Tigipko’nun Başkanı olduğu ‘Güçlü Ukrayna’ partilerinin birleşeceği bildirildi.

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov yaptığı açıklamada, Bölgeler Partisi’nin hükümetin koalisyon ortaklarından Başbakan Yardımcısı ve Ukrayna Sosyal Politika Bakanı Sergey Tigipko’nun ‘Güçlü Ukrayna’ partisi ile birleşeceğini açıkladı. Azarov, “Güçlü Ukrayna ve Bölgeler Partisi birleşmesi konusunda Sergey Tigipko ile ben inisiyatif alıyoruz.” dedi.

‘Güçlü Ukrayna’ partisinin lideri Tigipko ise, “Şu anda birleşmemize ihtiyaç var. Bu adımımız partilerimize ve ülkemizin yararına olacaktır” diye konuştu. Muhalefetten henüz hiç kimsenin doğru dürüst iş yapmadığını iddia eden Tigipko, birleşme sürecini üzerinde çalışacak olan özel çalışma grubun kurulacağı bilgisini de verdi.

Öte yandan Azarov, teklif ettikleri ortaya çıkan platformun kapısının, Ukrayna’yı Avrupa ülkesi yapmak isteyen bütün politik güçlere açık olduğunu da ifade etti. Azarov, “Bölgeler Partisi Ukrayna’da reform yapılması ile ilgilenen tüm siyasi güçlerle birleşmeye hazır.” diye konuştu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]