Ukrayna’da modern kriterlere uymayan üniversiteler kapatılıyor

Ukrayna’da, yüksek öğretiminde modern eğitim kriterlerine uygun olmayan üniversiteler kapatılıyor. Ukrayna Eğitim Bilim Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kontrolündeki, Devlet Akreditasyon Komisyonu iki üniversitenin lisansını iptal etti.

Devlet Akreditasyon Komisyonu Başkanı Mihail Gonçarenko, “Kiev St. Olga Sosyo-Kültür Enstitüsü ile Ukrayna Finans Ekonomi Enstitüsü’nün yapılan denetimler sonucu eğitim başarısının düşük olması, yetersiz sayıda akademik personel ve öğretimde bilimsel yetersizliklerden dolayı lisansları iptal edildi.” dedi.

Yetersiz yüksek öğretim kurumlarıyla mücadelede kararlı olduklarını ifade eden Gonçarenko, komisyonun bir sonraki toplantısında en az 4 kurumun daha lisanslarının iptalinin söz konusu olduğunu ve kapanan üniversitelerin devamının geleceğini söyledi.

Bilindiği üzere Eğitim Bakanı Dmitro Tabaçnik, Ukrayna’nın yüksek öğretim ihtiyacını mevcut üniversitelerin yaklaşık yüzde 10’una tekabül eden 90 kaliteli üniversitenin karşılayabileceğini söylemişti.

Hâli hazırda ise 46 milyon nüfuslu Ukrayna’da 900’e yakın üniversite bulunuyor. Üniversite çevreleri önümüzdeki günlerde ülkedeki üniversiteleri sıcak günlerin beklediği konusunda hemfikir.

Kiev – Cihan

Exit mobile version