“Ukrayna mutfağını anlamak için ta Bodrum’a gitmek!”

Ukrayna mutfağı hakkında hiçbir şey bilmediğimi, geçen bayram gittiğim Bodrum’un Bitez Koyu’nda öğrendim. İşin tuhaflığını şöyle izah edeyim…”

“Ukrayna mutfağı hakkında hiçbir şey bilmediğimi, geçen bayram gittiğim Bodrum’un Bitez Koyu’nda öğrendim. İşin tuhaflığını şöyle izah edeyim…”

Bitez Koyu’nda gittiğim lokantanın iki adı ve iki mutfağı var: Kalina ve Tatlı Kaşığı. Kalina, Ukrayna mutfağını, Tatlı Kaşığı ise Kayseri mutfağını temsil ediyor. Mekânın işletmesini Can Erertem ve eşi Iryna Goliakevych yapıyor. Can Bey, Rusya ile kriz başlayınca, tepkilerden çekinip, ‘Kalina’ ismini biraz geri plana çekmiş. Şadan Erkurt’un yönettiği Kayseri mutfağını temsil eden Tatlı Kaşığı adı şimdilik ön plana çıkmış.

GÖMLEK DÜŞMANI KİEVSKİ

Rus salatasını çok severim. Hele onu bir sandviçin arasında sosisle buluşturursam, bu benim için tam bir ziyafet olur. Bu ikili, damağımı çatır çatır çatlatır. Bugüne kadar bu salatayı yurtiçinde ve yurtdışında çok yerde yedim. Kendim de birçok deneme yaptım. Ama Kalina’da yediğim ‘Olivier’den sonra hiçbirinin gerçek Rus salatası lezzetini yansıtmadığına karar verdim. Malzemeler tanıdıktı: Küp küp doğranıp haşlanmış patates, salatalık, turşusu, haşlanmış yumurta, didiklenmiş tavuk göğsü, bol mayonez… Ben de bu salatayı yaparken aynı malzemeleri kullanıyordum. Ama nedense bu lezzeti tutturamıyordum.

Yazının devamı için tıklayınız: MEHMET YASİN | HÜRRİYET

Exit mobile version