[ФОТОГАЛЕРЕЯ] В Анкарі відбулася конференція на тему: «Питання регіональної безпеки у контексті української кризи»

6 жовтня 2015 року в Університеті економіки та технологій Спілки палат і бірж Туреччини (TOBB-ETÜ, м.Анкара) відбулася конференція на тему «Питання регіональної безпеки в контексті української кризи».

На відкритті конференції виступив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туреччині Сергій Корсунський.

З доповідями під час конференції виступили відомі українські та турецькі дослідники – фахівці з питань міжнародних відносин, проблематики Криму та Близького Сходу. Директор Інституту сходознавства ім. А.Ю.Кримського НАН України О.Богомолов представив своє бачення сирійської політики Росії та її зв’язку з ситуацією в Україні. Куратор «Української миротворчої школи», головний редактор журналу «UA: Ukraine Analytica», Голова правління ГО «Сприяння міжкультурному співробітництву» Г.Шелест в своєму виступі проаналізувала вплив української кризи на безпеку в Чорноморському регіоні та її можливі наслідки для європейської та глобальної безпеки. Науковий співробітник Інституту сходознавства А.Ю.Кримського НАН України Н.Сейтяг’яєв розглянув наслідки анексії Криму з точки зору проблем регіональної безпеки, а професор Бількентського університету (м.Анкара) Х.Киримли розповів, що означає російська агресія для Криму та Туреччини.

Конференція викликала значну увагу громадськості. Зокрема, її відвідали представники декількох міністерств ТР та близько 20 акредитованих в Анкарі іноземних дипломатичних місій, науковці, громадські діячі, представники неурядових організацій та ЗМІ.

www.UkraynaHaber.com

Exit mobile version