Yunanistan: 1 – Rusya: 0

EURO2012 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu’nda yapılan maçta, Yunanistan, Rusya’yı 1-0 yendi ve çeyrek finale yükseldi. Yunanistan’ın Rusya’yı 1-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırması büyük bir sürpriz olarak nitelendirildi.

Yunanistan, karşılaşmanın ilk yarısını Karagunis’in 45. dakikada attığı golle 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda Rusya, aradığı golü bulamadı ve karşılaşma Yunanistan’ın 1-0’lık galibiyetiyle bitti.

Böylece Yunanistan, Rusya gibi grubu 4 puanla tamamlamasına rağmen, Rusya’yı yendiği için 2. sırada yer aldı ve çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Stat: Ulusal Stadyum (Varşova)

Hakemler: Jonas Eriksson, Stefan Wittberg, Mathias Klasenius (İsveç)

Yunanistan: Sifakis, Torosidis, Papastathopulos, Kyriakos Papadopulos, Tzavellas, Maniatis, Katsuranis, Karagunis (Dk. 67 Makos), Salpingidis (Dk. 83 Ninis), Gekas (Dk. 64 Holebas), Samaras

Rusya: Malafeev, Anyukov (Dk. 81 İzmailov), Berezutski, İgnaşeviç, Zhirkov, Şirokov, Denisov, Gluşakov (Dk. 72 Pogrebnyak), Dzagoev, Kerzhakov (Dk 46 Pavlyuchenko), Arşavin

Gol: Dk 45 Karagunis (Yunanistan)

Sarı kartlar: Dk. 61 Karagunis, Dk. 90 Holebas (Yunanistan), Dk. 65 Anyukov, Dk. 69 Zhirkov, Dk. 71 Dzagoev, Dk. 90 Pogrebnyak (Rusya)

VARŞOVA – CİHAN

Exit mobile version