Danimarka: 2 – Portekiz: 3

Stat: Lviv Arena (Lviv)

Hakemler: Craig Thomson, Alasdair Ross, Derek Rose (İskoçya)

Danimarka: Andersen, Kjaer, Agger, Simon Poulsen, Jacobsen, Kvist, Eriksen, Zimling (Dk. 17 Jakob Poulsen), Krohn-Dehli (Dk. 90+2 Schone), Rommedahl (Dk. 61 Mikkelsen), Bendtner

Portekiz: Rui Patricio, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao, Joao Pereira, Miguel Veloso, Joao Moutinho, Raul Meireles (Dk. 83 Varela), Nani (Dk. 90 Rolando), Cristiano Ronaldo, Postiga (Dk. 65 Oliveira)

Goller: Dk. 24 Pepe, Dk. 36 Postiga, Dk. 87 Varela (Portekiz), Dk. 41 ve 80 Bendtner (Danimarka)

Sarı kartlar: Dk. 29 Raul Miereles, Dk. 90 2 Cristiano Ronaldo (Portekiz), Dk. 56 Jakob Poulsen, Dk. 81 Jacobsen (Danimarka)

EURO2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda B Grubu’nda Portekiz, Ronaldo’nun bir çok pozisyonu değerlendiremediği maçta Varela’nın son dakikalarda attığı golle 3 puanın sahibi oldu: 3 – 2.

İlk maçında Hollanda’yı yenerek büyük bir sürprizi gerçekleştiren Danimarka, Portekiz’e zor anlar yaşattı ancak yenilmekten kurtulamadı. Portekiz’e 3 puanı getiren golleri 24. dakikada Pepe, 36. dakikada Postiga ve 87. dakikada Varela kaydetti.

Hollanda’yı deviren ve 3 puan alan Danimarka’nın Portekiz karşısındaki gollerini ise 41 ve 80. dakikalarda Bendtner kaydetti.

Bu sonuçla Danimarka 3 puanda kalırken Portekiz de puanını 3’e yükseltti.

Bir sonraki maçta Danimarka, Almanya ile karşılaşacak. Portekiz ise Hollanda ile zorlu bir 90 dakika mücadelesine çıkacak.

KİEV | CİHAN

Exit mobile version