Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

[VİDEO] Olimpiyatlara üzülmeyelim, diğer fırsatları değerlendirelim

Fethullah Gülen Hocaefendi, herkul.org sitesinde yayınlanan son sohbetinde sorular üzerine 2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapma hakkının İstanbul’a verilmeyişine değindi.

Hocaefendi, “Kıskanıyorlar. Bir itilafla olimpiyatları İstanbul’a vermeyip, 7 sene sonraki bir projeye taş koyuyorlar.” dedi.  Her istenilenin olamayabileceğini ama kimsenin ye’se düşmemesi gerektiğini ifade etti.

Fethullah Gülen Hocaefendi, verilmeyen olimpiyatla kaybedilenlerin, İzmir’de yapılması düşünülen Expo ile kazanılabileceğini belirterek, “Allah’ın izniyle necip milletimizin değerlerinin ne olduğu bu vesile ile gösterilebilir.” değerlendirmesini yaptı.  Ülkemizin ve değerlerimizin tanıtımında Türkçe Olimpiyatları’nın misyonuna da değinen Hocaefendi, olimpiyatla yapılmak istenenin Türkçe Olimpiyatları’yla kat kat elde edilebileceğini dile getirdi. Hocaefendi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki sene 170 ülkeden insan gelecek. Sonra insanlar sayacak ‘Dünyada başka ülke kaldı mı?’ diye. Ben geçen sene saydırdım. 7-8 ülke kaldı. Onların da nüfusu en fazla 10 milyon olan. Bu öyle bir tanıtmadır ki Allah’ın izni ve inayetiyle, milletin dikkatlerini eğlenceye çekme değil, bir mefkûreye bir duyguya, milletimizin nezaketine, nezahatine ve melekleri bile kıskandıran keyfiyetine dikkat çekmedir.”

Arjantin’de olimpiyatlarla bu fırsatı bize vermediklerini söyleyen Hocaefendi, “Oradaki o inkisarımızı Allah’ın izniyle başka yollarla telafi ederiz. Ne idare edenler, ne onların arkasında olanlar, ne de milletimizin fertleri bunlar karşısında katiyen sarsılmamalı. Uhud’u yeniden zafere çevirmek gibi, inanç Kâbe’sine doğru yürümeli. Fevç fevç dehaletlere vesile olacak bir yolu takip etmeli.” diyerek sözlerini noktaladı.

İSTANBUL – ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]