Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Billboard pazarı yüzde 30 büyüdü

Ukrayna’da sokak reklamları (billboard) pazarı 2010 yılın ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 30 artış gösterip yaklaşık 90 milyon dolar seviyesine çıktı.

Kommersant Gazetesi’nin, Doors Consulting şirketin hazırladığı rapora dayanarak yayınladığı habere göre dışarı reklamlarının bu denli artışında, ocak ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve geçtiğimiz ay yapılan yerel seçimlerin payı da etkili oldu. Billboard reklamların yapan şirketler gelirlerinin yaklaşık 6 milyon dolarlık kısmını politik propagandalardan sağladı.

Dünyadaki mali krizden etkilenen Ukrayna’da billboard reklamlarının yeniden canlanmasında; parfümeri ve kozmetik şirketlerin reklamları yayınlanmaya başlaması, otomobil piyasasının hareketlenmesi ve bankaların yeniden kredi ilanları vermesi etkili oldu.

Reklam şirketi sahipleri ise işlerinin geçen seneye nazaran daha iyi gittiğini fakat hala kriz önceki seviyelere çıkamadıklarını söylüyor.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]