Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko, Çavuşoğlu’nu kabul etti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, başkent Kiev’de Türkiye-Ukrayna Ortak Stratejik Planlama Grubu 3. Toplantısı’na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul etti.

Basına kapalı yapılan ikili görüşmede Poroşenko, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’nın gelecek yılın başında iki ülke liderlerinin katılımıyla Kiev’de yapılacağını söyledi.

Çavuşoğlu ise Türkiye olarak Ukrayna’nın doğusundaki sorunların çözümüne yönelik Petro Poroşenko’nun yürüttüğü barış planını desteklediklerini, Kırım’ın kanunsuz ilhakını da tanımadıklarını ifade etti.

Türkiye’ye, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü desteklemesinden dolayı teşekkür eden ve Kırım Tatarları’nın haklarının korunması konusunda işbirliği çağrısında bulunan Poroşenko, “Üzerine çalıştığımız iş strateji. Bu strateji çerçevesinde biz uluslararası ortaklarımızdan; ilhak edilen toprak tekrar kazanılması, serbest ticaret bölgesinin oluşturulması ve yerel seçimlerin gerçekleştirilmesi hususunda destek bekliyoruz.” dedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]