Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Can Yılmaz’ın TÜBİTAK tepkisi sosyal medyayı salladı!

Can Yılmaz’ın TÜBİTAK tepkisi sosyal medyayı salladı!Türkiye’de bir zamanlar bilimin öncüsü kurum TÜBİTAK’ın reddettiği bir projenin ABD’de altın madalya almasına sessiz kalan medyaya ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın kardeşi Can Yılmaz, TÜBİTAK’ın bu eylemlerine çok alışıldığını artık haber değeri bile kalmadığını esprili bir tepki tweetiyle açıkladı: İyi de bu haber mi?

Türkiye’de, eski hayvanat bahçesi yöneticisinin müdür atandığı TÜBİTAK’ta skandallar bitmek bilmiyor.

Son dönemde en büyük başarısı papaz eriğini imam eriğine çeviren mekanizma gibi projeler olan TÜBİTAK’ın, Türkiye’de reddettiği projeleri dünyada büyük ses getirmeye devam ediyor.

TÜBİTAK’ın kabul etmeyip ABD’den altın madalya alan yengeç ve karides kabuklarını kullanarak yaptığı nanolif, şeker hastalarındaki kronik yaraları yüzde 30’a kadar daha hızlı tedavi projesi tüm dünyaca kabul görürken yine TÜBİTAK tarafından reddedildi.

Cem Yılmaz’ın kardeşi Can Yılmaz’ın olaya yaptığı esprili tepki hem güldürdü hem düşündürdü… Yılmaz, artık TÜBİTAK’ın ret ettiği projelerin yurtdışında derece almasının çok ‘olağan’ bir durum olduğunu söyleyen Yılmaz, “TÜBİTAK’ın reddettiği proje ABD’de birinci olmuş. İyi de bu bir haber mi? Neydi haber ? Köpek adamı ısırmayacak, adam köpeği ısıracak” şeklinde bir tweet attı.
Can Yılmaz’ın TÜBİTAK tepkisi sosyal medyayı salladı!
PROJE ABD’DE BİRİNCİ OLDU
Antalya’daki özel bir kolejde eğitim gören 11. sınıf öğrencisi Mehmet Can Dursun ile 12. sınıf öğrencisi İrfan Efe Boztepe’nin kimya öğretmeni Gülay Demirci danışmanlığında, TÜBİTAK Liselerarası Proje Yarışması için geliştirdiği proje, TÜBİTAK tarafından kabul edilmedi, ABD’de dünya çapında düzenlenen yarışmada 54 ülke 2 bin 450 proje arasından altın madalya kazandı.

İzmir’de düzenlenen 1. Diyabet Teknolojileri Sempozyumu’nda sunum yapan iki öğrenciyle öğretmenlerine plaket verildi. İki öğrenci, yengeç ve karides kabuklarını kullanarak yaptığı nanolif, yaraları yüzde 30’a kadar daha hızlı tedavi edebiliyor.

TED Antalya Koleji öğrencilerinden Mehmet Can Dursun ile İrfan Efe Boztepe TÜBİTAK liselerarası proje yarışmasına katılmak için kimya öğretmenleri Gülay Demirci danışmanlığında bir proje hazırladı. Atık yengeç ve karides kabuklarından iyileştirmeyi hızlandıran bir nanolif yapmayı öngören iki öğrencinin başvurusu TÜBİTAK tarafından reddedilince, iki öğrenci bu kez de ABD’de dünya çapında düzenlenen liseler arası GENIUS yarışmasına başvurdu.

Türkiye’de ilk dönemlerde pek ilgi görmeyen proje, ABD’de 54 ülke 2 bin 450 proje arasından dünya 1’incisi oldu. Öğrenciler altın madalya kazandı. İki öğrenci ile öğretmenleri, 20-22 Ocak’ta İzmir’de düzenlenen 1. Diyabet Teknolojileri Sempozyumu’na davet edilerek bir sunum yapmaları istendi. Öğrencilerle öğretmenlerine sunumun ardından Hacettepe Üniversitesi Endokrinoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Selçuk Dağdelen ve Ege Üniversitesi Endokrinoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Damla Gökşen tarafından teşekkür plaketi verildi.

UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]