Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

ABD çekilince Kürtler, Eset ile anlaştı, Suriye ordusu Menbiç’e girdi

TSK'nın olası operasyonu öncesi ABD'nin de askerlerini Suriye'den çekeceğini duyurmasının ardından PYD, bu kez rejim güçleri ile anlaşma yoluna gitti. Suriye ordusu birkeç hafta önce TSK'nın ABD askerleriyle devriyeye çıktığı Menbiç'e girdi.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon sinyali vermesinin ardından Suriye’nin Menbiç bölgesinde başlayan hareketlilik devam ediyor. ABD askerlerinin ülkeden çekilme kararının ardından Özgür Suriye Ordusu unsurları olası tehdit ve saldırılara karşı Menbiç’in özellikle güney ve kuzeyindeki cephe hatlarını güçlendirirken, kentin batı kırsalındaki Arimah beldesi terör örgütü PYD tarafından Suriye güçlerine bırakıldı.

PYD denetiminde olan ve Türk ve ABD askerlerinin devriye görevi yaptığı Menbiç, Fırat’ın doğusuna yönelik yapılacak yeni harekat öncesi Fırat’ın batı yakasında olmasına rağmen stratejik önemi nedeniyle gözlerin çevrildiği adres oldu. TSK’nın olası operasyonu öncesi ABD’nin de askerlerini Suriye’den çekeceğini duyurmasının ardından PYD, bu kez rejim güçleri ile anlaşma yoluna gitti.

Afrin operasyonu öncesi de elindeki bölgeleri TSK’nın almaması için rejim güçlerine bırakmak için girişimleri olan PYD, Özgür Suriye Ordusu’nun güney ve kuzey cephelerine takviye yaparak pozisyonlarını güçlendirdiği Menbiç’in batısındaki Arimah beldesinin kontrolünü rejime devretti.

Beldenin kontrolünün rejime bırakıldığının duyulmasının ardından Menbiç’teki cephe hatlarında bulunan ÖSO unsurları karşı teyakkuz durumuna geçti.

Fırat Kalkanı bölgesinde bulunan üslerde konuşlu TSK birlikleri de bu gelişmenin ardından bölgedeki hareketliliği yakından takip etmeye başladı.

Öte yandan PYD’nin, Menbiç ve Fırat’ın doğusunda TSK ve ÖSO’nun operasyonuyla elindeki bölgeleri kaybetmemek için kontrolü rejime devretmek amacıyla Eset yönetimi ile temas halinde olduğu bildirildi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]