Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

Dilan Yeşilgöz: Türkiye’de basın mensuplarının tutuklanmasıyla çok büyük hata yapıldı.

Hollandalı siyasetçi Dilan Yeşilgöz, Paralel Yapı operasyonuina ilişkin Hollandalı dostları ile görüştüğünü ve herkesin çok rahatsız olduğunu söyledi.

Hollanda’nın Başkenti Amsterdam’da Liberal Parti (VVD) Merkez Meclis Üyesi Dilan Yeşilgöz, Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve STV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın Paralel Yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınmasını inanılmaz bir durum olarak değerlendirdi. Dilan Yeşilgöz, “Bence Türkiye’de basın mensuplarının tutuklanmasıyla çok büyük hata yapıldı.” dedi.

Özgür gazetecileri tutuklamakla bir ülkenin yönetilemeyeceğine dikkat çeken Yeşilgöz, “Hükümet Türkiye’de benim dediğimiz yazacaksın yoksa sabahın köründe sizi tutuklarım gibi bir demokrasi ve insanlık anlayışı olmaz. İnsanları serbest bırakmak zorundasınız. İnsanlar istediğini söyleyebilmeli, düşünebilmeli ve yazabilmeli. Demokrasinin savcısı basındır. Demokrasi herkes bana şu kadar oy verdi demek değil. Demokrasi insanları serbest bırakabilmek ve kendinde ülke olarak güven olmasıdır. demokrasi odur. Bence Türkiye’de basın mensuplarının tutuklanmasıyla çok büyük hata yapıldı.” ifadelerini kullandı.

FARKLI ŞEYLR DÜŞÜNMEK ARTIM İMKANSIZ

Avrupa Birliği Başkanı’nın son açıklamalarına büyük destek verdiğini söyleyen Liberal Partili Dilan Yeşilgöz, “Bir ülkede basın her zaman özgür olmalı. İnsan her zaman düşündüklerini söyletebilmeli ve yazabilmeli. Türkiye bu gün imkansız olan bir olayı bize gösterdi ki, farklı düşünmek ve farklı şeyler artık imkansız. Bundan sonra Avrupa rolünü üstlenip burada inisiyatif almalı.” şeklinde konuştu.

AVRUPA “YETER BURAYA KADAR” DER

Liberal Partili Yeşilgöz, “Türkiye’de şu anda hükümetin basına karşı operasyonunu kabul etmek mümkün değil. Basın özgürlüğü bir ülkenin en önemli insan haklarından bir tanesidir. Ben şu anda Türkiye’de olanlara zor bir şekilde inanabiliyorum. Bence, Avrupa Birliği Ülkeleri ve Hollanda bu tutuklamalara karşı çıkmalı. Gerçekten inanılmaz bir şey. Böyle bir baskını kabul edemeyiz. Ben Türk halkı için orada ki gazeteci arkadaşlarımız için çok üzüldüm. Umarım bu defa Avrupa kalkıp yeter artık sınır buraya kadar der. Bu kadar da olmaz der.” diye konuştu.

RAHATSIZLIK AB VE HOLLANDA’DA ÇOK BÜYÜK

Hollandalı dostları ile sosyal medya üzerinden görüştüğünü ve herkesin çok rahatsız olduğunu söyleyen VVD’li Dilan Yeşilgöz, “Hollanda’da bu tür uygulamaları biz çok bilmediğimiz bir durum. Avrupa’da da çok ülkede bilmediğimiz bir uygulamalar. Gerçekten rahatsızlık çok büyük. Türkiye ile biz konuşmaya nasıl devam edebiliriz, nasıl Türkiye’ye demokrasi olarak bakabiliriz. Bu sorular herkesin kafasında şuan. gerçekten bu son tutuklamalar çok konuşulacak.” dedi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]