Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Rusya’ya göktaşı yağdı: 2000 kişi yaralandı

Rusya’da meteor yağmuru nedeniyle 200’ü çocuk olmak üzere 2000 kişinin yaralandığı belirtildi. Çelyabinsk, Sverdslok ve Tümen bölgelerinde paniğe neden olan olayda, yaralıların büyük çoğunluğunun kırılan camlardan kaynakladığı belirtiliyor.

Rusya’nın Çelyabinsk şehrinin 80 kilometre yakınında bulunan bir yerleşim merkezine düşen meteor büyük bir gürültüyle patladı. Patlama yüzünden birçok ev ve binanın camları kırılırken, olayın ardından bölge Acil Kurtarma Ekipleri tarafından kısmen tahliye edildi. Son verilere göre, Çelyabinsk eyaletinin 10 farklı bölgesinin göktaşı yağmurundan etkilendiği ve patlamaların oluşturduğu dalga nedeniyle yaklaşık 170 bin metrekare camın kırıldığı bildirildi. 2 bin 962 ev ve 361 kreş ile okulun zarar gördüğünü belirten yetkililer, ciddi zarar gören 3 bölgede olağanüstü hal ilan edildiğini kaydetti. Havanın eksi 18 derece olduğu bölgede, akşam saatlerine kadar kırılan bütün pencere camların yenilenmesi için çalışmalar yürütüldüğü kaydedildi.
METEOR YAKLAŞIK 10 TON AĞIRLIĞINDA

Öte yandan Çelyabinsk kenti yetkilileri, patlama sonucu fırlayan cam parçaları nedeniyle yaralanan 758 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığı belirtti. Meteordan fırlayan parçalar nedeniyle yaralanan olup almadığıysa henüz açıklık kazanmadı.

Çelyabinsk, Sverdslok ve Tümen’de okullar tatil edildi, Ural Bölgesi Devlet Üniversitesi iki günlüğüne eğitime ara verdiğini açıkladı. Çelyabinsk bölgesinde bazı hastaneler ve spor kompleksleri de zarar gördü.

Rusya Bilimler Akademisi ise yaptığı açıklamada, meteorun dünya atmosferine giriş hızının saatte 54.000 kilometre olduğunu ve yerden yaklaşık 30-50 kilometre yükseklikte parçalandığını ifade etti.

Rusya’nın ITAR Tass haber ajansı meteordan kopan bazı parçaların Çerbakul kasabasında bir baraj gölüne düştüğünü duyurdu. Ajansın, askeri sözcü Yaraşlav Roşçupkin’e dayanarak verdiği haberde, aynı bölgede meteordan kopan parçaların neden olabileceği 6 metre genişliğinde bir krater oluştuğu kaydedildi.

NÜKLEER SANTRALLER ETKİLENMEDİ

Inter-RAO Eneji şirketi bölgede bulunan Yujnouralskaya santralinin pencerelerinin kırıldığını, ancak fonksiyonlarının sürüdüğünü kaydetti. Rusya nükleer enerji ajansı Rosatom bölgede bulunan santrallerinin küçük çaplı etkilendiğini, çalışmaların ise zarar görmeden devam ettiği açıkladı. Bölgede radyasyon seviyesinde de herhangi bir değişim gözlemlenmedi.

Meteorun etkili olduğu bölgelerde 20 bin üzerinde acil durum bakanlığı görevlileri çalışmalara başladı.

MEDVEDEV: SADECE EKONOMİ DEĞİL, DÜNYAMIZ DA KORUMASIZ

Krasnoyarsk bölgesinde düzenlenen ekonomik forumda konuşan Medvedev, meteor yağmurunun forumun sembolü olduğunu ifade etti. Medvedev, “Ümit ediyorum ki çok büyük zararları olmaz. Ancak bu gösteriyor ki, sadece ekonomi değil, dünyamız da korumasız.” dedi.

2012 DA14 ASTROİT DEĞİL

Avrupa Uzay Ajansı’ndan (ESA) yapılan açıklamada, Rusya’ya düşen meteorun, bugün dünyaya yakın geçecek 2012 DA14 astroidinin parçaları olmadığını açıkladı. ESA’nın açıklamasına göre Rusya’ya düşen meteorlarla DA14’le bağlantılı değil. 50 metre çapındaki DA14’ün 27 bin kilometre mesafeden geçmesi öngörülüyor. NASA’ya göre astroidin dünyaya çarpması durumunda 1945’te Hiroşima’ya atılan bombanın bin katı daha büyük bir etki oluşturacağı tahmin ediliyor.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]