Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Berlin’de toplanan dışişleri bakanları Ukrayna’da ateşkes çağrısı yaptı

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya gelen; Rusya, Ukrayna, Fransa ve Almanya dışişleri bakanları Ukrayna’da taraflara acil ateşkes çağrısı yaptı. “Normandiya Formatı’nda” gerçekleşen toplantı sonrası yapılan açıklamada, Ukrayna’da çatışan taraflara acil ateşkes ve ağır silahların sıcak bölgeden çekilmesi çağrısı yaptı.

Temas Grubu’nun 19 Eylül’de imzalanan Minsk Mutabakatı çerçevesinde yakın zamanda toplanmasını isteyen bakanlar, Astana’da liderler seviyesinde yapılacak görüşme öncesi anlaşmada ilerleme sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov zirve sonrası yaptığı açıklamada ağır silahların çatışma alanından çekilmesinin önemine dikkat çekti. Donetsk ve Lugansk’ta yerel milis güçlerin de bu yönde talepleri olduğuna değinen Lavrov, Ukrayna’nın da aynı düşüncede olmasını ümit ettiklerini ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı da Twitter’dan yaptığı açıklamada ağır silahların geri çekilmesi dahil görüşmelerde ilerleme sağlandığını, ancak tam bir mutabakata ulaşılamadığını kaydetti.

Bu arada Rus medyası, Ukrayna’nın Donetsk şehrinde bir otobüs durağına yapılan saldırıda en az 15 kişinin öldüğünü duyurdu. Ukrayna basını ise ölü sayısını 7 olarak duyurdu. Saldırıda en az 20 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Bu arada Donetsk Havalimanı’nda devam eden çatışmalarda da 6 Ukrayna askerinin öldüğü, 16 kişinin de yaralandığı belirtildi.

FARUK AKKAN, FUAT SEFEROV | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]