Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Belarus’ta metroda patlama: 11 ölü 100 yaralı

Belarus’un başkenti Minsk metrosunda meydana gelen patlamada ölü sayısı 11’e çıkarken, yaralı sayısı da 100’ü geçti. Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko’nun konutu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na 100 metre mesafedeki Oktyabrskaya istasyonunda meydana gelen saldırının terör ihtimali olduğu üzerinde duruluyor.

Yerel saatle 17:55’te (GMT 14:55) meydana gelen patlama ile ilgili açıklamada bulunan Lukaşenko, olayların dışarıdan organize edildiği üzerinde durulduğunu, ancak tüm incelemelerin ardından daha net konuşabileceklerini söyledi. Lukaşenko olayı ülkenin birlik ve bütünlüğüne karşı bir meydan okuma olarak değerlendirdi.

Basın toplantısında konuşan Lukaşenko, “Ancak biz içeriden ihtimalleri de değerlendiriyoruz” dedi. Savunma Bakanı Yuri Zhadobin’i görevlendiren Lukaşenko, “Patlayıcı maddelerin tüm detaylar incelenmeli. Herhangi bir askeri depodan alınmış olma ihtimali üzerinde durulmalı” uyarısı yaptı.

Lukaşenko Rusya’nın olayla ilgili inceleme heyetini davet ettiklerini ve yetkililerin de bölgeye ulaşmak üzere olduğunu belirtti. Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’le de görüştüğünü kaydeden Belarus lideri, “Maalesef onların bu konuda tecrübeleri yüksek. Federal Güvenlik Servisi ve Sağlık Bakanlığı ile de temaslarımız sürüyor… Psikolojik sorunlar da oluyor. Bu durumda Rus partnerlerimizin desteğini reddedemeyiz” ifadelerini kullandı.

Patlamanın ardından polis kordonu altına alınan bölgeye onlarca ambülans sevk edilirken, yaralılar hastanelere kaldırıldı. En az 11 kişinin yaşamını yitirdiği olayda, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

1994’den bu yana Belarus Cumhurbaşkanlığını yürüten Lukaşenko aralık ayında tartışmalı seçimlerin ardından yeniden ülke yönetimine gelmişti. Seçimlerin ardından yapılan gösterilerde onlarca muhalif tutuklandı.

Belarus’ta en son 2008 Temmuz’da Lukaşenko’nun da katıldığı Bağımsızlık Günü kutlamalarında terör saldırısı meydana gelmiş ve 50’den fazla kişi yaralanmıştı.

 

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]