Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

‘Ukrayna 18 Kasım’a kadar AB ile sorunlarını çözmeli’

Ukrayna, 28 Kasım’da Avrupa Birliği (AB) ile ortaklık ve serbest ticaret anlaşmaları görüşmesi arifesinde, AB’nin taleplerini yetiştirme çabasında.

Bugün Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç tarafından kabul edilen Polonya Dışişleri Bakanı Radosław Sikorski, 18 Kasım’a kadar Ukrayna’nın AB ile arasındaki tüm sorunları çözmesini istedi.

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta 28-29 Kasım’da düzenlenecek, Doğu Ortaklığı zirvesi öncesinde Ukrayna’nın, AB ile Ortaklık Anlaşmasını imzalayabilmesi için AB’nin taleplerini yerine getirmesi gerekiyor.

AB’nin başlıca talepleri arasında hapisteki Yuliya Timoşenko’nun serbest bırakılması da var.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, tutuklu bulunan Timoşenko’nun hazırlanacak özel bir yasa sayesinde yurt dışında tedavi görmesine izin verilebileceğini söylemişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]