Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, SSCB’den miras kalan 400 bin ton cephaneyi imha edecek

Ukrayna Savunma Bakanlığı, kullanılmayan cephaneliği imha etme programı çerçevesinde 2018 yılına kadar, Sovyetler Birliği’nden miras kalan 400 bin ton silahı yok edecek.

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Vladimir Omelyançuk, yaptığı açıklamada: “Ukrayna’da depolama şartlarına uymayan ve imha edilmesi gereken 400 bin tona yakın cephane bulunuyor. Bunlar Sovyetlerden kalan miras. Hükümet olarak devlet programımız var, ve ona göre bu cephane fazlalıkları 2018 yılına kadar imha edilecek.” dedi.

Vladimir Omelyançuk’un sözlerine göre bu sene içerisinde programa uygun olarak 82 bin ton cephane imha edilecek. Bununla birlikte cephanelerin imha işleminin bütçe ödenekleri ile yapılmasının zor olduğu bildirildi. Ukrayna bu süreçte uluslararası kuruluşların yardımını ve diğer kaynaklardan destek bekliyor.

2008 yılında yürürlüğe konulan devlet programı çerçevesinde sadece 2010 yılında 26 bin 200 ton cephane imha edildi. Bu yılın Ocak-Mart ayları arasında ise 10 bin tondan fazla cephanenin imhasını gerçekleştirildi.

Ukrayna Bakanlar Kurulu, 2008- 2017 yılları arasında eski ve kullanıma uygun olmayan cephanenin imha programını onaylamıştı. Programın gerçekleşmesi için yaklaşık 375 milyon dolarlık kaynağın gerektiği belirtildi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]