Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

[FOTO GALERİ] Putin İstanbul’da dakika dakika temasları

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin üçüncü toplantısına katılmak üzere İstanbul’a geldi. Cihan Haber Ajansı muhabirlerinin an ve an takip ettiği haberleri sizler için derledik.

ORHAN FIRAT, SİNAN GÜL | İSTANBUL – 03.12.2012 13:44

Putin’i taşıyan uçak, saat …da Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Havalimanı içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Putin’i; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Rusya Başkonsolosluk yetkilileri karşıladı.

Vladimir Putin, Başbakan Erdoğan ile görüşeceği Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne geçmek üzere havalimanından ayrıldı.

İSTANBUL’DA ‘PUTİN’ ÖNLEMİ

ALİ CANSEV | İSTANBUL – 03.12.2012 13:51
Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin üçüncü toplantısına katılmak üzere İstanbul’a gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için İstanbul’da yoğun güvenlik önlemi alındı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i taşıyan uçak öğle saatlerinde Atatürk Havalimanı’na indi. Bu çerçevede Putin’in geçiş güzergahına ve birçok noktada güvenlik önlemi alındı. Çok sayıda polis güvenlik amacıyla görev yaptı. Polis ekipleri tüm üst ve alt geçitlerinin üzerinde nöbet tuttu. Özel harekat polisleri ve emniyet görevlileri denizde de güvenlik önlemlerini sürdürdü. Kıyı emniyeti ve sahil güvenlik botları İstanbul Boğazı’nda sürekli devriye gezdi.

ERDOĞAN – PUTİN GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

DERVİŞ GENÇ | İSTANBUL – 03.12.2012 14:39
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi’ndeki görüşmesi başladı.

Rus lider Putin, Başbakan Erdoğan’la gerçekleştireceği ikili görüşme için Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi’ne geldi. Putin’in konvoyu, geniş güvenlik önlemleri eşliğinde saat 13.45’te Dolmabahçe Sarayı’na giriş yaptı. İkili bir görüşme gerçekleştirecek olan iki liderin Türk-Rus ekonomik ilişkilerinin yanı sıra Suriye’deki son gelişmeler, Türkiye’nin NATO’dan istediği Patriot füzeleri, Filistin’de yaşanan gelişmelerle birlikte bölgesel sorunların ele alınacağı öğrenildi.

Erdoğan’la Putin daha sonra Türkiye – Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek. Ardından iki lider ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

DOLMABAHÇE’DE PUTİN PROTESTOSU

HÜSEYİN AYDIN | İSTANBUL – 03.12.2012 13:40
Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Dolmabahçe’de bir grup tarafından protesto edildi.

Çerkez Hakları İnisiyatifi isimli bir grup slogan atarak Putin’in Türkiye’ye gelmesini protesto etti. Sayılarının az olduğu gözlemlenen grup ofisin önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis ekipleri slogan atan üç kişiyi gözaltına aldı. Çevik kuvvet otobüsüne bindirilen şahıslar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Bu sırada ofisin çevresindeki güvenlik önlemleri artırıldı.

ERDOĞAN PUTİN GÖRÜŞMESİ SÜRÜYOR

HÜSEYİN AYDIN | İSTANBUL – 03.12.2012 14:51
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki ikili görüşme devam ediyor.

Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne gelen Putin’i Başbakan Erdoğan ofiste karşıladı. Karşılamada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da yer aldı.

Tokalaşarak basın mensuplarına poz veren Putin ve Erdoğan, daha sonra görüşmeye geçti. Putin Erdoğan görüşmesi sürüyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, PUTİN İLE GÖRÜŞÜYOR

HAKAN FİDAN | İSTANBUL – 03.12.2012 14:53
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği Dolmabahçe’deki başbakanlık çalışma ofisine geldi.

Putin’in ofise gelişi sırasında yoğun güvenlik önlemi alındı. Başbakan Erdoğan, basın mensuplarına poz verdikten sonra görüşmeye geçti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ‘3. Üst Düzey İşbirliği Konseyi Toplantısı’na katılacak. Erdoğan ile Putin, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

PESKOV: TÜRKİYE’YE PATRİOT ENDİŞEMİZİ İLETECEĞİZ

FUAT SEFEROV | MOSKOVA – 03.12.2012 15:47
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın sözcüsü Dmitri Peskov, İstanbul’da Recep Tayyip Erdoğan ve Putin arasında yapılan görüşmelerde Patriot füzeleri ile ilgili konunun ele alınacağını belirtti.

Rus basınında yer alan bilgilere göre Peskov, Suriye konusunun ve NATO füzelerinin Türkiye sınırına yerleştirilmesinin Rusya-Türkiye ilişkilerini etkilemeyeceğini, ziyaretin ana konusunun da kriz olmadığını aktardı.

İstanbul’da basına açıklama yapan Peskov, “Patriot füzelerinin Türkiye’ye yerleştirilmesi, Rusya’nın endişelerine yol açıyor ve bölgede istikrara katkı sağlamıyor. Bu konu bugünkü görüşmelerde masaya yatırılacak. Rusya’nın bu konudaki çeşitli endişeleri Türk ortaklarımıza iletilecek.” dedi. Görüşmelerle ilgili bilgi veren Peskov, “Bugünkü görüşmeler iki kısma ayrılacak. İkili ilişkiler, çok yönlü ve tümüyle güzel projelerle ilgili. Uluslararası sorunlar konusunda ise Rusya ve Türkiye arasında çok ciddi görüş ayrılıkları var. Biz bunu saklamıyoruz. Bazı adımlar bölgedeki durumun normalleştirilmesine katkı sağlamıyor.” dedi.

Suriye konusunun görüşmelerde ele alınacağını tekrarlayan Peskov, “Rusya’nın tutumu, tutarlı ve kesinlikle şeffaftır. İhtilafın bir tarafını desteklemek yanlış ve bu durumun çözüme kavuşmasına katkı sağlamaz. Taraflardan birine faal destek ve yardım sadece ihtilafı körüklüyor.” şeklinde konuştu.

Kremlin sözcüsü, Erdoğan-Putin görüşmesinde Türk savaş uçaklarının, Suriye yolcu uçağını Ankara’ya indirmesine ilişkin konunun ele alınacağını da sözlerine ekledi.

RUSYA KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE PUTİN’İ PROTESTO ETTİLER

SÜMER AVCI, ALİ CANSEV | İSTANBUL – 03.12.2012 16:34
Rusya ile Türkiye arasında Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısına katımak üzere İstanbul’a gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Özgür-Der’in öncülük ettiği bir grup tarafından protesto edildi.

Beyoğlu Galatasaray Lisesi önünde toplanan ve aralarında Çeçen’lerin de bulunduğu yaklaşık 100 kişi ‘Katil Rusya Suriye’den defol’, ‘Esed’in Hamisi Kafkasya’nın katili’, ‘Ey Rusya Çeçeniz biz, Çerkesiz, Dağıstanlı, Karaçay, Nogayız. Diz çökmeyeceğiz önünde, Teslim olmayacağız! Vurulup düşsek de toprağa, senden değil; biz ancak Rabbimizden korkarız’ yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Grup, buradan Rusya Başkonsolosluğu’na yürüdü. Esad ve Putin’in vampire benzetilmiş fotoğraflarının da taşındığı yürüyüşte ‘Katil Rusya İstanbul’dan defol’ sloganları atıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Konsolosluk önüne gelen grup burada basın açıklaması yaptı.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya yaptığı açıklamada, “Rusya katil rejime verdiği destekle, orada bir takım menfaatlerini devam ettirme kaygısı güdüyor. Ama aynı zamanda, gerek bütün dünyadaki Müslüman halklarını gerekse, bütün yeryüzünün adaletli halklarının gözünde bağışlanamaz bir insanlık suçu işlediği için de kapkara bir leke ile lekelenmektedir. Buradan Putin’in Türkiye’ye gelişi vesilesiyle gerek Rusya yetkililerine, gerekse Rus halkına şunu vurgulamak istiyoruz. Halklar birbirine düşman olmamalıdır. Ama bu halk da, mazlum insanlara yapılan suçlara asla sessiz kalmamalıdır. Rusya halkı da aynı Çeçenistan’da olduğu gibi, Suriye’de olduğu gibi Rusya’nın işlediği suçlara karşı tepki koymalıdır.” ifadelerini kullandı.

Topluluk arasında yer alan Çeçen bir kadın da yaptığı Rusça açıklamanın ardından, grup olaysız dağıldı.

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]