Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Çernobil’i turizm bölgesi yapmaya hazırlanıyor

Ukrayna’da devlet son yılların yükselen modası Çernobil turizmini daha da geliştirmek için kolları sıvadı.

Tarihin en korkunç nükleer kazasına sahne olan Çernobil bölgesine yapılan turistik gezilerden ciddi bir gelir bekleyen Ukrayna hükümeti, turistlerin Çernobil’i ziyaretlerinin düzenli hale getirecek yasal bir düzenleme yapacak. Yeni yapılacak yasal düzenlemenin 21 Aralık’a kadar tamamlanması bekleniyor.

Olağanüstü Haller Bakanı Viktor Baloga, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı Yöneticisi Helen Clark ile birlikte Çernobil’i ziyaret etti. Bakanı Viktor Baloga ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, bakanlığının Çernobil bölgesine altyapı, elektrik, konaklamaya imkân sağlayacak projeleri hayata geçirmek üzere gelecek yıl Ocak ayından itibaren çalışmalara başlanabileceğini söyledi.

Helen Clark ise Çernobil kazasının her ne kadar trajik bir hadise olsa da ekonomik potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

İş çevrelerinin etkin dergisi Forbes’in, “dünyanın en sıra dışı seyahat yerleri” arasında gösterdiği Çernobil, kaza bölgesi kişi başına yaklaşık 160 dolara gezilebiliyor. Geçen yıl girişi yasak bölge Çernobil’i, 7 bin 500 civarında turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]