Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rus Sberbank, Denizbank’ı 6,5 milyar liraya aldı

Avrupa’daki krizin sürmesi üzerine Zorlu Holding’den satın aldığı Denizbank’ı satışa çıkaran Belçika-Fransız ortaklığındaki Dexia, Rus Sberbank ile satış anlaşması imzaladı.

Sberbank’ın, Denizbank’ın satın alımında bankanın değerini 6,479 milyar lira, yaklaşık 3,54 milyar dolar olarak belirledi. Görüşmeler hakkında bilgi sahibi bir kaynak, bankanın fiyatının defter değerinin 1,33 katı olarak belirlendiğini ve yapılacak anlaşmanın yıl sonuna kadar tamamlanmasının beklendiğini ifade etti

Denizbank’ın ana ortağı Dexia, Avrupa’da derinleşen kriz sebebiyle Türkiye’deki iştiraki Denizbank’ı Ekim 2011’de satışa çıkarmıştı. Aralarında İngiliz HSBC ve Qatar National Bank’ın da bulunduğu birçok bankanın adı satış sürecinde geçmişti.

Satışta adı geçen bir diğer banka olan Rusya’nın en büyük devlet bankası Sberbank ile geçen ay anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı. Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın aktif büyüklüğü 274 milyar doları aşıyor. Rus bankacılık sektörünün yüzde 27’sini oluşturan banka, 241 bin kişiyi istihdam ediyor.

Kazakistan, Belarus, Ukrayna’da faaliyet gösteren Sberbank, Almanya, Hindistan ve Çin gibi ülkelerde de ofis açtı. Rusya Merkez Bankası, 2010’da Sberbank’ın yüzde 57,58 oranındaki hissesini satın almıştı. Dexia’nın en kârlı iştiraki 44,7 milyar liralık aktif büyüklüğüyle Denizbank’ın 2011 yılı sonu net kârı bir önceki yıla göre yüzde 72’lik artışla 1 milyar 61 milyon liraya ulaşmıştı.

SERKAN ŞAHİN | ANKARA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]