Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

Amerika’nın Sesi’nden RTÜK’e lisans için 72 saat yanıtı

RTÜK’ün lisans başvurusu için 72 saat süre verdiği Amerikanın Sesi (VOA) yaptığı açıklamada internet sitelerinin bloke edilmesi halinde “Türkçe konuşan kitlesinin ücretsiz ve açık internete erişimini sürdürmesini sağlamak için her türlü çabanın gösterileceği” vurgulandı.

Türkiye’de Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) üç gün içinde lisans başvurusu yapma şartı getirdiği uluslararası basın kuruluşlarından Amerika’nın Sesi VOA açıklama yaptı. Açıklamada, ‘Türk hükümeti internet sitelerini bloke ederse, VOA’nın ücretsiz ve açık internete erişimin sürdürülmesi için her türlü çabayı göstereceği’ kaydedildi.

VOA Sözcüsü Bridget Serchak yaptığı yazılı açıklamada, Türk yayıncılık düzenleme otoritesinin, VOA gibi uluslararası yayıncılar için işletme lisansı alma şartının farkında olduklarını belirtti. Açıklamada, “Türk hükümeti internet sitelerimizi resmi olarak bloke ederse, VOA, Türkçe konuşan kitlesinin mevcut tüm yöntemleri kullanarak ücretsiz ve açık internete erişimini sürdürmesini sağlamak için her türlü çabayı gösterecektir” denildi.

VOA’nın hükümetin haber kuruluşlarını susturma çabalarının, tüm demokratik toplumların temel değeri olan basın özgürlüğünü ihlal ettiğine inandığı da açıklamada yer aldı.

NE OLMUŞTU?

RTÜK, 9 Şubat’ta, VOA, Deutsche Welle ve Euronews’un Türkçe yayın bölümlerinin üç gün içinde lisans başvurusu yapmasını istemiş, aksi takdirde internet yayınlarının engellenmesi yönünde mahkemeye başvuru yapma kararı almıştı.

Almanya’dan yayın yapan Deutsche Welle’nin sözcüsü, kendilerine henüz resmi bir bildirim yapılmadığını belirtti. Haber kuruluşunun internet sitesindeki açıklamaya göre “RTÜK’ün olası kararının DW’yi de etkileyebileceğini medyadan öğrendik” diyen sözcü, “Ancak RTÜK’ten resmi bir bildirim geldiğinde bağlayıcı bir değerlendirme yapabilir ve nasıl hareket edeceğimizi öngörebiliriz” ifadelerini kullandı.

Merkezi Fransa’nın Lyon kentindeki Euronews ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.
Kaynak: Kronos

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]