Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kayyım Zaman’ı batırdı

4 Mart gecesi yüzlerce polisin TOMA ve gaz bombalarıyla yaptığı operasyonla Zaman Gazetesi ile matbaaları ve dağıtım şirketine el konuldu. Anayasanın 30. maddesinde yer alan “Basın kuruluşlarının yayın araçlarına basımevi ve eklentilerine suç aleti olduğu gerekçesiyle el konulamaz” hükmü çiğnendi. El koyma kararını Savcı Fuzuli Aydoğdu’nun asılsız itham ve iftiralara dayalı talebi üzerine Hakim Fevzi Keleş verdi. Kararda tek bir delil veya somut suçlama gösterilmedi.

Türkiye’nin en büyük gazetesi Zaman’a 4 Mart 2016 günü hukuksuz bir şekilde atanan kayyımlar, iki ay içerisinde gazetenin hem trajı hem de personeli sıfırlandı. Gazeteciler tazminatsız ve işsizlik maaşı alamayacak şekilde yıllardır çalıştıkları kurumlarından çıkarıldı. Zaman’ın 635 bin olan trajı bir kaç gün içerisinde 5 bine çakıldı.

suç

ASILSIZ İTHAMLAR

DELİL BULAMAYINCA PKK İFTİRASI

Zaman Gazetesi’nin PKK ile işbirliği yaptığına dair iddialar tam bir deli saçması. Bu konuda bir mahkeme kararı olmadığı gibi iddiayı ispatlayacak tek yorum yazısı ve haber yok. Ortada bir çifte standart var. Çünkü PKK’ya net tavır koymayan yayın organlarına bile anayasa gerekçe gösterilerek dokunulmuyor.

TEK DELİL, GİZLİ TANIK İFADESİ

Gerekçelerden biri Zaman’a yardım amacıyla para toplandığı iddiası. 100 gündür yönetimi devralan kayyımlar illegal para girişi ve çıkışı ile ilgili bir belge bulamadı. Devlete vergisi ödenen tiraj ‘uydurma’ olarak itham edildi. Şike ve Tahşiye dahil tüm isnadlarda şaibeli gizli tanıklar kullanıldı.

SELAM TEVHİD HABERİ YAPMAK

Selam Tevhit Örgütü 2014’te Yargıtay kararıyla silahlı terör örgütü olarak onandı. Adı pek çok eylemle anılan ve İran’a casusluk iddiaları ile gündeme gelen örgütün haberini yapmak suç sayıldı! Bu itham, isnad edenleri zan altında bırakacak.

hukuksuz-1

Cihan Haber Ajansı çalışamaz hale geldi abonelerini kaybetti

Kayyımlar maddi alandaki yetersizliklerinin yanında Feza gazetecilik ve Cihan Haber Ajansı’na da telafisi mümkün olmayan ticari prestij kaybına neden oldu. Türkiye’nin en büyük haber ajanslarından olan Cihan, el konulması sonrası uzun bir süre abonelerine haber servis edemedi. Bu aksaklık sonrası Hürriyet, Sözcü gibi büyük abonelerini kaybetti. Kısa bir süre sonra da Anadolu da ki yerel medya ajans ile olan anlaşmalarını noktaladı. Canlı ve teknik ekipmanları yok pahasına satılan ajansın birçok çalışanını da işten çıkardı.

zaman

En büyük dağıtım ağı lağvedildi

Türkiye’de basılan gazetelerin günlük 1.1 milyonunu dağıtan Cihan Medya Dağıtım’a da el konuldu. Sokak sokak dağıtımı yapılan okuruna elden ulaştırılan Zaman, Özgür Düşünce, Meydan, Taraf, Yeni Asya, Todays Zaman, Aksiyon gibi 14 yayının dağıtımı durduruldu. Yönetici ve dağıtıcı 2 bin kişilik kadrosunun da işine son verilmesiyle kayyım gelene kadar kar eden ve ilk 500 şirket arasına giren CMD tamamen yok edildi.

Zaman boşaltıldı

zaman-2Feza gazeteciliğe el konulması öncesi, Zaman gazetesi, Cihan Haber Ajansı, Irmak Tv’de yaklaşık 900 kişi çalışmaktaydı. İki ay içerisinde kayyımın kapattığı şirketler ve haksız yere işten atılan çalışanların ayrılmayla bu sayı 300’e düştü. Irmak TV, Zaman Kitap, Ailem, Püff tasarruf gerekçesiyle kapatıldı. Diğer yandan gazeteye, basın camiasında itibarsız çok sayıda yeni isim alındı. Gazetecilikle ilgili çalışmaları tartışmalı olan yaklaşık 100 kişi, Zaman ve Cihan bünyesinde yüksek maaşlarla işe başladı.

Temsilcilikler boşaltıldı eşyaları haraç mezat satıldı

Kayyımın ilk faaliyetlerinden biri Anadolu’daki Feza Gazetecilik A.Ş’nin 9 yayın temsilciliğini  kapatmak oldu. Gazetecilerin ofislerdeki bilgisayarları bile tutanakla merkeze getirtildi.  Mobilyaları hibe veya bağış yolu ile yok pahasına elden çıkarılmaya çalışıldı. Daha önce parası ödenip alınan gazete kağıtları ise Türkiye ve Star gazetesine gönderildi. Aylık 20 milyon geliri olan Zaman,  hem tiraj hem de reklam gelirinin yüzde 99’unu kaybetti. Irmak TV’ye 1 milyon liraya mal olan bir canlı yayın aracının 150 bin TL ye elden çıkarıldığı ileri sürüldü.

Güvenlikle masama gelip işten attılar

Zaman çalışanı Hafsa Ben, iş çıkışı bina önünde bekleyen tomaların resmini çekmek istediği için gazeteden kovuldu. Ben, işten atıldığı süreci şu şekilde anlatıyor: “İş çıkışı TOMA’yla beraber gazetenin fotoğrafını çekmek isterken yanıma beş on tane polis geldi. ‘Fotoğraf çekemeyeceğimi’ söyleyip beni tartaklamaya başladı. Ertesi gün işte siyah takımlı elbiseli bir adam bizzat masama gelerek zorla insan kaynaklarına götürdü ve tazminatsız kovuldum. Gazeteciliğin prensibinde yayın katına bırakın polisi gazetenin güvenlik görevlileri dahi girmez. Orda fikirler özgürce tartışılır. Ama kayyım döneminde polisler yayın katında adeta cirit atıyordu”.

3 Mart 2016

ANAYASA ÇİĞNENDİ

Savcı Fuzuli Aydoğdu’nun talebi İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimi Fevzi Keleş’in anayasaya ve kanunlara aykırı kararıyla hayata geçirilerek gazeteye el konuldu.

4 Mart 2016

TİCARET SİCİL BEKLENMEDİ

Kayyımların isimleri ticaret sicil gazetesinde yayınlanmadan Feza Gazetecilik yönetimi polis baskınıyla
devralındı.

GENEL YAYIN YÖNETMENİ POLİS ZORUYLA ÇIKARILDI

bilici

Kayyım, ilk iş olarak Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici’yi herhangi bir yetkisi olmamasına rağmen görevinden uzaklaştırdı.

 

 

GECEYARISI HUKUKSUZ ARAMA

Binaya zorla giren kayyım heyeti, mahkeme kararında arama emri bulunmamasına rağmen polislere verdiği talimatla binada kanunsuz arama yaptırdı.
kamera

KAMERALARA KARARTMA

Üstelik bu arama güvenlik kameraları tarafından kaydedilmesin diye kameraların üzerleri kapatıldı.

 

 

KAYYIM DEĞİL KOMİSER!

Personel tartaklanarak binadan yaka paça dışarı atıldı. Kayyımlar yetkisi olmamasına rağmen polislere talimat yağdırdı

5 MART 2016

DARBE KUYRUKLARI GERİ GELDİ

kuyrukEl konulmasının ertesi günü Zaman gazetesinde tam bir işgal havası hakimdi. Çalışanlar binaya üstleri didik didik aranarak girebildi. Günlerce kapıda arama yapıldı, polis personelin GBT’se baktı. İsimler fişlendi, personelin her birine numara verildi.

SİLAHLARIN GÖLGESİNDE YAYIN

Devletin polisi bir aya yakın gazete koridorldrıda dolaştı. TOMA’lar üç ay boyunca bahçedeydi. Özel güvenlik mescit ve arşivin kapı girişleri dahil birçok yerde nöbet tuttu.
okur

OKURA PLASTİK MERMİ

Kayyım heyeti yaptıkları ilk toplantıda gazetenin önceki yöneticilerini “terörist” diye tanımladı. Gazeteye sahip çıkan okura plastik mermi, gaz ve TOMA’lı müdahale yapıldı

 

6-7 MART 2016

ZAMAN ARŞİVİ İMHA EDİLDİ

Türkiye’nin internetteki ilk gazetesi Zaman’ın (1996) 20 yıllık web arşivi yok edildi. Haberlere erişim engellendi.

HACKERLİ MÜDAHALE

Binanın elektronik sistemini kontrol altına almak için kayyımlar tarafından bir hacker getirildi. Ancak sistemi çözemeyince ana bilgisayarın kabloları kesilerek sistem kullanılamaz hale getirildi. Bazı bilgisayarların hard disklerinin söküldüğü görüldü.

8 MART 2016

PERSONELE KAYYIM KIYIMI

Önce üst düzey yöneticiler işten atıldı. Ardından alta doğru çalışanlar işten çıkartıldı.  İşsizlik maaşı, izin ve tazminat hakları gasp edildi, ödemeler yapılmadı.

KİTABA, MİZAHA, EKONOMİYE DE ENGEL

Püff, Ailem gibi ihtisas yayınları ile ekonomi alanındaki sektöreel eklerinin basımı engellendi. Irmak Tv, CMD, Zaman Kitap şirketleri tasarruf iddiasıyla kapatıldı.

YANDAŞLAR KAYYIM OLARAK ATANDI

Metin İlhan
metin-ilhanEşi AKP İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayıydı. Ancak seçilemedi. Twetter adresinde Erdoğan’a hayranlığını ifade eden çok sayıda paylaşımı halen sayfasında duruyor.

 

 

 

Tahsin Kaplan
tahsin-kaplanTMSF’nin Sabah gazetesine el koyması sonrası, Kaplan buraya da kayyım olarak atanmıştı. 2007-2008 arası Sabah gazetesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü.

 

 

 

Sezai Şengönül
sezaiAvni Özgürel’in sahibi olduğu Birleşik Basın isimli internet sitesinde editörlük yaparken Zaman’a kayyım olarak atandı. İsmi halen bu sitede şef olarak geçiyor.

 

 

 

 

twittwett2

 

 

 

 

 

 

Abonenin 36 milyon lirası Buharlaştı

kayyim-1Kayyım geldikten sonra birçok gazetenin dağıtımından dolayı Cihan Medya Dağıtımın abonelerden aldığı 36 milyon TL’ye yakın para ne okuyucuya iade edildi ne de söz konusu alacaklı gazetelere verildi. Okuyucular, kredi kartından çekilen paralarına ilişkili bankalara başyvurup geri iade talep etmelerine rağmen bir sonuç alamadı. Bankalar kanunu ve tüketici kanunun çiğnenerek okura gitmeyen gazete için hukuksuz tahsilat sürüyor.

Zaman’ı havuza dönüştürdüler

Muhalif bir yayın politikası takip eden Zaman gazetesi, kayyım atanması sonrası birden bire havuz medyasına dönüştürüldü. Kayyım yönetimindeki üç aylık zaman diliminde gazetenin birinci sayfasında Erdoğan’ın 50’ye yakın haberi girdi. Bunların 20 tanesi Erdoğan’nın sözlerinin manşete taşınmış hali.


17mart

 

 

 

17 MART 2016

HDP’li vekilleri meşru görmediğini ilan eden Erdoğan, milletveki dokunulmazlıklarının bir an önce kaldırılması için meclise talimat verdi.

 

 

 

 


29mart

 

29 MART 2016

29 Mart’taki manşette Erdoğan’ın Harp Akademileri’ndeki konuşması birinci sayfaya taşındı. Manşette Erdoğan’nın cumhurbaşkanı olarak ordunun da komutanı olduğu vurgulandı.

 

 

 

 

 


19mart

 

 

 

19 MART 2016

Ankara’da yaşanan patlamadan sonra AB’ye yüklenen Erdoğan, Avrupalı ülkelerin teröre yeterince tepki vermediğini savundu.

 

 

 

 


29nisan

 

29 NİSAN 2016

Uluslararası arenada neredeyse sorun yaşamadığı ülke bulunmayan Türkiye İslam ülkelerinin umudu olarak gösterildi.

| YENİ HAYAT

  1. Ama adamlar yol yaptı!

    Kategori: Misafir Kalem

    … yol yaptı! Sözde kayyımlar atayarak insanların helal mülklerini gasp etmeyi yol yaptı! Aynı yolla yandaşa servet transferini yol yaptı! Hasetle baktığı başarılı özel okullara çökmeyi yol yaptı! En … Salı, 14 Haziran 2016

  2. Avrupa Birliği Hizmet Hareketine sahip çıktı

    Kategori: Dünya

    … alındı, 822 kişi de tutuklanmıştı. 250 civarında şirkete de kayyım atanarak el konuldu. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın nisan ayında yayınladığı son İnsan Hakları Raporu’nda da hareketin uğradığı hak ihlalleri, … Cuma, 10 Haziran 2016

  3. Hizmet hareketine yapılan baskı uluslararası raporlarda

    Kategori: Dünya

    … cadı avı başlatmıştı. Devlet haber ajansının verilerine göre şimdiye kadar 4 binden kişi gözaltına alındı, 822 kişi de tutuklanmıştı. 250 civarında şirkete de kayyım atanarak el konuldu. ABD Dışişleri … Cuma, 10 Haziran 2016

  4. [İZLE HD] Türk televizyonlarının göstermeye korktuğu film: Zübük

    Kategori: Kültür

    … Ukraynalı ve Türklerden oluşan, ressam, senarist, animatörlerin bir ekibin gece-gündüz çalıştığını belirten … Salı, 29 Mart 2016 Son Vesayet’in ‘Kayyımın İşgali’ videosu olay oldu Kategori: … Cumartesi, 04 Haziran 2016

  5. Türkiye’de 7 bin gazeteci işten çıkartıldı

    Kategori: Medya

    … mali, hem adli, hem de sosyal bir baskıyla kara listeye” alındıklarına dikkat çekti. “İktidarın baskısıyla, kamudan ve özel sektörden reklam almaları engellenen, kayyımlar aracılığıyla zarara uğratılarak … Salı, 03 Mayıs 2016

  6. [LİNK] Yeni Hayat gazetesi yayın hayatına başladı!

    Kategori: Medya

    Medya dünyasına yeni bir gazete daha katıldı. Yeni Hayat olarak adını duyuran gazete bugün yayın hayatına başladı. Kayyım atandıktan sonra Zaman Gazetesi’nden ayrılmak zorunda kalan gazeteciler “Yeni … Çarşamba, 20 Nisan 2016

  7. Kayyım Cihan GYY’si Faruk Akkan’ın görevine son verdi

    Kategori: Medya

    … kayyımlar; Sezai Şengönül, Av. Tahsin Kaplan ve Av. Metin İlhan, Cihan Genel Yayın Yönetmeni Faruk Akkan’ın görevine sona verdi. Kararı Twitter hesabından duyuran Faruk Akkan, “İş akdimin feshi ile ilgili … Çarşamba, 30 Mart 2016

  8. Irmak TV’ye ve Cihan Medya’ya kayym atandı!

    Kategori: Medya

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği Irmak Medya A.Ş., Cihan Medya Dağıtım A.Ş., Radyo Cihan ve Dünya Dağıtım A.Ş’ye kayyım atanmasına karar verdi. Hakimlik … Cumartesi, 12 Mart 2016

  9. Ban Ki-mun’dan ‘Zaman’a kayyım’ tepkisi

    Kategori: Dünya

    Birleşmiş Milletler (BM), Zaman’a kayyım atanmasına yönelik tepkisini sürdürüyor. Bugün BM Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Farhan Haq’dan sonra BM Genel Sekreteri de gaspa doğrudan tepki gösterdi. Zaman’ın … Salı, 08 Mart 2016

  10. [VİDEO] NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’den Zaman Gazetesi çıkışı!

    Kategori: Dünya

    CNN’de Christiane Amanpour’un Zaman Gazetesi’ne kayyım atanmasıyla ilgili soruya verdiği cevapta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg demokratik değerlerin bütün üyeler için önemli olduğunu belirtti. … Salı, 08 Mart 2016

  11. Cihan Haber Ajansı’na da kayyım atandı

    Kategori: Medya

    Zaman gazetesinin ardından, Feza Gazetecilik A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Cihan Haber Ajansı’na da kayyım atanmasına karar verildi. Savcılığın talebi üzerine sulh ceza hâkimliği, Zaman’a atanan kayyımların … Salı, 08 Mart 2016

  12. Son Vesayet’in ‘Kayyımın İşgali’ videosu olay oldu

    Kategori: Medya

    Zaman Gazetesi’nin kayyımlar tarafından gasp edilmesi twitter fenomeni Son Vesayet tarafından kısa bir video ile temsili olarak aktarıldı. Son Vesayetin videosu kısa sürede Facebook ve Twitter gibi mecralarda … Pazar, 06 Mart 2016

  13. [FOTO GALERİ] Zaman okuru ‘Başörtülü bacılara’ şiddet Ukrayna basınında

    Kategori: Gündem

    Zaman Gazetesi’ne atanan kayyım kararına tepki gösterenlere karşı polisin uyguladığı şiddet Ukrayna’nın en önde gelen yayın kuruluşlarından en ücra şehirlerindeki yerel basınına kadar geniş bir mecrada … Pazar, 06 Mart 2016

  14. AP Başkanı Schulz’dan Davutoğlu’na sert Zaman mesajı!

    Kategori: Dünya

    Zaman gazetesinin kayyım gaspına uğramasına Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’dan çok sert tepki geldi. AP Başkanı Schulz, şahsi twitter hesabından önce #Zaman hashtag’ini kullanarak “Eğer bir … Pazar, 06 Mart 2016

  15. İşte Almanya’dan kayyımın hazırladığı ilk Zaman gazetesi!

    Kategori: Medya

    Almanya’da yayınlanan bir show programı, Zaman gazetesine el konulmasının ardından kayyım tarafından hazırlanan gazetenin nasıl olacağını gösterdi. Program için alternatif bir Zaman gazetesi hazırlanırken, … Pazar, 06 Mart 2016

  16. [İŞTE NTV’DE CNN’DE BBC’DE OLMAYAN O VİDEO] ZAMAN OKURLARINA POLİS SALDIRISI

    Kategori: Türkiye

    Kayyım tarafından gasp edilen Zaman Gazetesi’nin binası önünde bekleyen okurlara polis çoluk çocuk demeden gaz bombası ve plastik mermi saldırdı. Savaşta bile insan olanın vurmayacağı bacılarımızı kızlarımızı … Cumartesi, 05 Mart 2016

  17. Abdülhamit Bilici: Demokrasi mücadelesi devam edecek

    Kategori: Medya

    … verilmesini istemesi üzerine görevliler kayyımlarla görüşeceklerini söyledi. Türkiye için üzüldüklerini belirterek Bilici şöyle konuştu :“Ülkemize yapılanlar bizi kahrediyor. 2016 Türkiye’si, AB üyesi … Cumartesi, 05 Mart 2016

  18. [LIVE] Ukrayna basını: Erdoğan muhalif medyayı kontrol atına alıyor

    Kategori: Medya

    Zaman gazetesine kayyım atanması kararı, Ukrayna basınında da yankı buldu. Ukrayna’nın önde gelen haber ajanslarında Liga’nın abonelerine servislediği haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bünyesinde … Cumartesi, 05 Mart 2016

  19. Son yazı?

    Kategori: Misafir Kalem

    … yetiştirmeye çalıştığım bu satırlar, bu gazetede okuyacağınız ‘son yazı’ olabilir. Durum şöyle: Kayyım ve sair enkaz ekibinin gazeteye ulaşmak üzere yolda olduğu bilgileri geliyor. Editörüm de, yarınki … Cumartesi, 05 Mart 2016

  20. [CANLI YAYIN LİVE] Polis okurlara müdahale ederek ZAMAN’A girdi!

    Kategori: Medya

    … okurlara polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ediyor. Bahçe kapısını kırmaya çalışıyor. Zaman gazetesine kayyım atandığı yönünde sosyal medyada yer alan bilgilerin ardından gazete binası önünde … Cuma, 04 Mart 2016

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]