Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya, İslam’a hakaret içeren filmin yasaklanması için süreci başlattı

İslam dinine ve Hz. Muhammed’e ağır hakaret içeren ‘Müslümanların Masumiyeti’ adlı filmin yasaklanması için Rusya Soruşturma Komisyonu harekete geçti.

Sözcü Marina Gridneva, Interfax’a konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Rusya Soruşturma Komisyonu bu filmin aşırılıkçı ilan edilmesi ve Rusya’da internet ortamında erişiminin durdurulması için mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor.” dedi.

İnananların dini duygularına hakaret ettiği ve etnik topluluklar arası nefret duygularını kışkırttığı gerekçesi ile inceleme yapıldığını kaydeden yetkili, “Yargılama başlamadan önce mahkeme Rusya başsavcılığının talebi üzerine bu filmin yayınlanmasını önleyecek bir ön karar alır. Konu Federal İletişim, Basın Yayın ve Bilgilendirme Servisi’ne iletilir.” şeklinde konuştu.

Rusya Başsavcı Yardımcısı Viktor Grin de internet sağlayıcıları filmin online versiyonunun yayınına izin vermemeleri konusunda uyardı. Gridneva yasak kapsamının Rusya’nın tüm bölgelerini kapsayacağını da söyledi.

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov ise nefret filmi ile ilgili yaptığı açıklamada, inananları barışçıl protestolar konusunda uyardı. Kadirov açıklamasında, “Provokasyonlara gelmeyin. Yasalar içerisinde, medeni yollarla tepkileri ifade etmek gerekir… Rusya, Müslüman, Hristiyan ya da bir başkası ayrımı yapmadan herhangi bir dine hakaret edilmesine izin vermez…” dedi.

Müslümanların hissettiklerini anlayabildiğini ifade eden Kadirov, “Daha önce Kuran yakmışlardı. Şimdi de bu film. Müslümanların kalplerindeki hissiyatı paylaşıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]