Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Obama, Varşova’da Poroşenko ile görüştü

ABD Başkanı Barack Obama, Avrupa turunun ilk durağı Polonya’nın başkenti Varşova’da, 25 Mayıs’ta Ukrayna’da yapılan erken cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi, Petro Poroşenko ile bir araya geldi.

Poroşenko ile görüşmesi akabinde açıklama yapan Obama, Ukrayna’nın hukuk ve kolluk kuvvetleri personeli eğitimine yardımcı olacaklarını söyledi.

Dünya basının ilgi odağındaki görüşmenin detaylarına ilişkin Obama, Ukrayna’da barışın sağlanması, ekonomik büyümenin artırılması ve Rusya’ya olan enerji bağımlılığını azaltılması gibi konuları Poroşenko ile ele aldıklarını belirtti.

Ukrayna’ya ABD olarak çeşitli yardımlarda bulunulacağını dile getiren Obama, yardımların gece görüş sistemi gibi malzemeleri içerdiğini ifade etti.

Ukrayna tarafı ise Washington’dan ülkedeki Rus müdahalesinin tesirinin azaltılması için daha fazla destek istedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]