Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna’da kurbanlık koyun fiyatı 60 dolar: kilosu 4 TL

Kurbanını Ukrayna'da kesene tatil bedava!

Karadeniz komşumuz Ukrayna’da kurbanlık koyunların fiyatı 60 dolar olarak yani canlı kilosu 4 türk lirası olarak belirlendi.

Ukrayna’da kilo ile satılan kurbanlık koyunların bu sene fiyatı canlı kilosu 1 dolar 15 sentten (30 grivna yaklaşık 4 TL) satılıyor.

UkraynaHaber.com’a kurban öncesi açıklamada çiftlik sahipleri Romanov koyun fiyatlarını kurban dolayısıyla arttırmadıklarını yıl içerisindeki fiyata yaklaşık aynı olduğunu belirtti.

Çok sayıda ilan veren çiftlik sahipleri kurbanlık koyunlarına internet üzerinden alıcı arıyor.

Büyükbaş kurbanlıkların hissesinin bedelinin ise hayvanın cinsine göre 95 dolar civarında olması bekleniyor. Büyükbaş hayvanlar ortalama 665 dolar seviyesinden satışa çıkarıldı.

TÜRKİYE’DE 2017 YILINDA KURBAN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Türkiye Cumhuriyeti Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, gerekli çalışmaları yaptıklarını, üreticinin, esnafın, tüketicinin Kurban Bayramı’nı rahat geçireceğine inandıklarını söyledi.

Kurbanlık satıcılarının koyun fiyatları için, “Küçükbaşlar 900 TL ile bin 200 TL arası” demesi üzerine Fakıbaba, “Bu sene onun üzerinde olacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

İdeal bir kurbanlık koyunun Türkiye’de, bin 200 TL, bu fiyat yaklaşık 350 dolara tekabül ediyor.

Kurbanını Ukrayna’da kesen vatandaşın cebine 290 dolar kalıyor.

290 DOLAR İLE UKRAYNA TATİLİNİ BEDAVAYA GETİR

Ankara’dan bayramda Kiev’de gidiş dönüş uçak bileti Pegasus hava yolları ile 449 TL yani yaklaşık 125 dolar. Günlük ev kirası 20 dolar 5 günlük konaklama gideri 100 dolar. Geziyi toplu taşıma ile yaparsanız ki neredeyse bedava…

Ve diğer maliyetler de eklediğinde kalan 65 dolardan cebinizde para bile kalabilir…

Muhabir: Yunus Erdoğdu | @erdogduy

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]