Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[Bütün Detaylar] Dinamo Kiev ile Beşiktaş oynayacak!

UEFA Avrupa Ligi’nde 2. tur ve 3. tur kuraları çekildi. Temsilcimiz Beşiktaş, 2. turda Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile eşleşti. Siyah – beyazlı ekip buturu geçerse Aris – Manchester City eşleşmesinden turu geçen takımla çeyrek final mücadelesi verecek.

UEFA Avrupa Ligi 2. turunda ilk maçlar 17 Şubat’ta, rövanşlar ise 24 Şubat’ta oynanacak. Beşiktaş, grup ikincisi olduğu için ilk maçı kendi sahasında oynayacak.

Avrupa Kupalarındaki tek temsilcimiz olan Beşiktaş, Avrupa Ligi 2. turunda Dinamo Kiev ile eşleşti. Beşiktaş Ukraynalı rakibini eleyebilirse, 3. turda Yunanistan temsilcisi Aris ile İngiltere temsilcisi Manchester City eşleşmesinde turu geçen takımla çeyrek finale kalabilmek için mücadele edecek.

Beşiktaş, Avrupa Ligi 2. turunda Dinamo Kiev ile eşleşti. Ukrayna temsilcisi ile ilk maç 17 Şubat’ta İstanbul’da rövanş maçı ise 24 Şubat’ta Kiev’de oynanacak. Dinamo Kiev’de Shevchenko da forma giyiyor

Dinamo Kiev Avrupa Ligi E Grubu’nda Bate Borisov, AZ Alkmaar ve Sheriff ile mücadele etmiş ve grubu 11 puanla lider tamamlamıştı.

TURU GEÇERSE CITY BEKLİYOR

UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Dinamo Kiev ile eşleşen Beşiktaş, turu geçerse 3. turda Aris – Manchester City eşleşmesinden turu geçen takımla oynayacak.

UEFA Avrupa Ligi’nde 2. ve 3. tur eşleşmeleri şöyle:

2. TUR EŞLEŞMELERİ:

Beşiktaş (Türkiye)- Dinamo Kiev (Ukrayna)

Napoli (İtalya) -Villarreal (İspanya)

Glasgow Rangers (İskoçya) -Sporting Lizbon(Portekiz)

Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti) – Liverpool (İngiltere)

Anderlecht (Belçika)- Ajax (Hollanda)

Lech Poznan (Polonya)- Braga (Portekiz)

Basel (İsviçre)- Spartak Moskova (Rusya)

Young Boys (İsviçre) – Zenit (Rusya)

Aris (Yunanistan)- Manchester City (İngiltere)

PAOK (Yunanistan)- CSKA Moskova (Rusya)

Sevilla (İspanya) – Porto (Portekiz)

Rubin Kazan (Rusya)- Twente (Hollanda)

Lille (Fransa)- PSV (Hollanda)

Benfica (Portekiz)- Stuttgart (Almanya)

Bate (Belarus)- PSG (Fransa)

Metalist (Ukrayna) – Leverkusen (Almanya)

3. TUR MUHTEMEL EŞLEŞMELERİ:

Beşiktaş-Dinamo Kiev / Aris-Manchester City

Benfica-Stuttgart / BATE-PSG

Rubin Kazan-Twente / Young Boys-Zenit

PAOK-CSKA Moskova / Sevilla-Porto

Lille-PSV / Glasgow Rangers-Sporting Lizbon

Metalist-Leverkusen / Napoli-Villarreal

Yönetici Adalı:Yenemeyeceğimiz bir takım değil

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı ve Asbaşkanı Serdal Adalı, Dinamo Kiev ile oynayacakları ilk karşılaşmayı kazanarak tura avantajlı gitmek istediklerini söyledi.

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi 2. turun Dinamo Kiev ile eşleşmesini Adalı, kulubün resmi sitesine değerlendirdi. Serdar Adalı’nın açıklamları şöyle:

“32 takım arasında çok fark yok. Hepsi aynı kalitede, iyi takımlar. Dinamo Kiev de çok iyi bir takım, çok iyi bir rakip. Ancak Beşiktaş’ın yenemeyeceği bir rakip değil. İlk maçı kazanıp deplasmandaki maça bakacağız. Oyuncularımız ellerinden gelenin en iyisini yapacaktır. 3. tur için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. Bence 32 takımın da kalitesi aynı.”

İbrahim Üzülmez: Dinamo Kiev’i eleyebilecek güçteyiz

Beşiktaş kaptanı İbrahim Üzülmez, Dinamo Kiev’i eleyebilecek güçte olduklarını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Beşiktaş’ın Dinamo Kiev ile eşleşmesiyle ilgili olarak tecrübeli futbolcu kulubün resmi sitesine açıklamalarda bulundu.

İbrahim Üzülmez, “Bizim için iyi bir kura. Daha önce de Dinamo Kiev ile maç yaptık. İlk karşılaşma yine İstanbul’daydı ve yendik. Oradaki maçta da berabere kalıp turu geçtik. İlk maçta Dinamo Kiev’i yine İstanbul’da ağırlayacağız. Amacımız avantajlı sonuç elde etmek. Kendi sahamızda alacağımız iyi bir sonuçla turu geçeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Beşiktaş’In Dinamo Kiev’i eleyebilecek güçte olduğunu vurgulayan İbrahim Üzülmez, ikinci karşılaşmada rakipten çok hava şartlarıyla mücadele edeceklerinin bilincinde olduklarını ifade etti. Tecrübeli futbolcu, “Oynadığımız eski maçtan hatırlıyorum da Amaral saha içinde soğuktan ağlamıştı” dedi.

DİNAMO KİEV TECRÜBESİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi 2. turunda eşleştiği Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımı Avrupa’daki tecrübesiyle dikkati çekiyor.

Avrupa’da adından sıkça söz ettiren Dinamo Kiev, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 200, UEFA Kupası’nda ise bugüne dek 48 maça çıktı. Şampiyonlar Ligi’ndeki 200 maçta 88 galibiyet alan Ukrayna ekibi, bu mücadelelerde 42 beraberlik ve 70 yenilgi yaşadı.

UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde ise 48 karşılaşmaya çıkan Dinamo Kiev, 17 galibiyet, 17 beraberlik ve 14 yenilgi elde etti. Geçmişte Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda da boy gösteren Beşiktaş’ın 2. turdaki rakibi, bu kupada oynadığı 30 maçta 20 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 de yenilgi aldı.

Bu arada Ukrayna temsilcisi, 3 kez de UEFA Süper Kupa mücadelesine çıktı. Bu maçlardan 2’sini yitiren Dinamo Kiev, 1 kez kupayı müzesine götürdü.

-DÜNYACA ÜNLÜ SHEVCHENKO KADROSUNDA-

Dinamo Kiev’in kadrosunda dünyaca ünlü futbolcu Andriy Shevchenko da bulunuyor.

Futbol yaşamına Dinamo Kiev’de başlayan ve burada gösterdiği performansla Avrupa takımlarının dikkatini çeken Shevchenko, İtalyan devi Milan’a transfer oldu. Milan’da attığı gollerle Avrupa’nın önemli forvetleri arasına giren Ukraynalı oyuncu, bu sefer İngiltere’nin önemli takımlarından Chelsea’ye geçti. Chelsea’de istediği süreleri alamayan ve skorer kimliğini gösteremeyen golcü oyuncu, kısa süreliğine eski takımı Milan’da kariyerini sürdürdükten sonra yuvası olan Dinamo Kiev’e dönüş yaptı.

Tecrübeli oyuncu, UEFA Avrupa Ligi’nde grupta 3 maçta görev alırken, gol atma başarısı gösteremedi.

-EN SKORERLERİ ARTEM MILEVSKIY-

Ukrayna temsilcisinde UEFA Avrupa Ligi’nde en çok gol atan oyuncu ise Artem Milevskiy oldu.

Milevskiy, (E) Grubu’nda takımının oynadığı tüm maçlarda forma giyerken, 5 gole imza atma başarısı gösterdi. Grup mücadelesinde takımının Sheriff ile oynadığı maçlarda gol sevinci yaşayamayan Ukraynalı oyuncu, diğer karşılaşmalarda ise takımına gol kazandırdı.

-ROMAN EREMENKO’NUN ASİSTLERİNE DİKKAT-

Dinamo Kiev’de dikkat edilmesi gereken bir diğer oyuncu ise asistleriyle takımına önemli katkı sağlayan Roman Eremenko oldu.

Eremenko, grup mücadelesinde takım arkadaşlarını 5 kez gol noktalarında buluştururken, 1 kez de rakip fileleri havalandırmayı başardı.

-15 YABANCI OYUNCU-

Siyah-beyazlı takımın 2. turdaki rakibi Dinamo Kiev, kadrosunda 15 yabancı oyuncu bulunduruyor.

Ukrayna temsilcisinin kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleciler: Olexandr Shovkovskiy, Stanislav Bogush, Maxym Koval, Artur Rudko, Denys Boyko, Artem Kychak

Savunma: Danilo Silva (Brezilya), Betão (Brezilya), Goran Popov (Kıbrıs Rum Kesimi), Taras Mikhalik, Andriy Nesmachniy, Yevhen Khacheridi, Leandro Almeida (Brezilya), Artem Sukhotskiy

Orta Saha: Tiberiu Ghioane (Romanya), Ognjen Vukojevic (Hırvatistan), Facundo Bertoglio (Arjantin), Denys Garmash, Oleh Gusev, Gerson Magrao (Brezilya), Roman Eremenko (Finlandiya), Badr El Kaddouri (Fas), Milos Ninkovic (Sırbistan), Ayila Yussuf (Nijerya), Vladislav Kalitvintsev

Forvet: Andriy Shevchenko, Andriy Yarmolenko, Artem Milevskiy, Andre (Brezilya), Frank Temile (Nijerya), Artem Kravets, Roman Zozulya, Guilherme (Brezilya)

Bu arada, Ukrayna ekibinin başında teknik direktör Oleh Luzhny bulunmasına rağmen, Ukraynalı teknik adamın görevinden ayrılabileceği öğrenildi.

-GRUP MAÇLARINI LİDER TAMAMLADI-

Dinamo Kiev, Belarus’tan BATE Borisov, Hollanda’dan AZ Alkmaar ve Moldova’dan Sheriff’in bulunduğu (E) Grubu’nu lider tamamladı.

Ukrayna ekibinin grubunda yaptığı maçlarda aldığı sonuçlar şöyle:

Dinamo Kiev-BATE Borisov: 2-2

Sheriff-Dinamo Kiev: 2-0

AZ Alkmaar-Dinamo Kiev: 1-2

Dinamo Kiev-AZ Alkmaar: 2-0

BATE Borisov-Dinamo Kiev: 1-4

Dinamo Kiev-Sheriff: 0-0

-1927 YILINDA KURULDU-

1927 yılında kurulan mavi-beyazlı takım, maçlarını 16 bin 873 kişi kapasiteli Valeriy Lobanovskiy Stadı’nda oynuyor.

Avrupa’da 2 kez kupa sevinci yaşayan Dinamo Kiev, 1975 ve 1986 yıllarında Kupa Galipleri Kupası’nda mutlu sona ulaşırken, 1975 yılında da UEFA Süper Kupa’yı müzesine götürdü.

Eski SSCB’de ligde 13 şampiyonluğu bulunan Ukrayna ekibi, 9 kez kupa ve 3 kez de Süper Kupa’yı kazandı. SSCB’nin dağılmasının ardından Ukrayna’da mücadele eden mavi-beyazlı ekip, kendi ülkesinde ise 13 şampiyonluk, 9 Ukrayna Kupası ve 4 Ukrayna Süper Kupası’nı kazandı.

Öte yandan Dinamo Kiev bu sezon kendi liginde 19 maçta 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alıp 40 puan topladı ve 52 puanlı Shakhtar Donetsk’in ardından ikinci sırada kendine yer buldu.

TÜRK TAKIMLARININ BELALILISI

Kupalarda bugüne dek Türk takımlarına karşı yaptığı maçlarda büyük üstünlük kuran Dinamo Kiev, elemeli turlarda daha önce 6 kez Türk ekiplerle eşleşirken, bu eşleşmelerin 5’inde turu geçen taraf oldu.

Dinamo Kiev ile Avrupa arenasında 3. kez eşleşen Beşiktaş ise Ukrayna temsilcisi karşısında elemelerde tur geçen tek Türk takımı.

Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 3. tur mücadelesinde eşleştikleri Dinamo Kiev karşısında İstanbul’daki 3-1 ve deplasmandaki 0-0’lık skorlarla tur atlamıştı.

Ukrayna ekibi, 1974-1975 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası çeyrek finalinde Bursaspor’u, 1981-1982 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ilk turunda Trabzonspor’u, 1986-1987 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 3. turunda Beşiktaş’ı, 2004-2005 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Trabzonspor’u ve 2006-2007 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda da Fenerbahçe’yi elemişti.

Dinamo Kiev, Türk takımlarına karşı 14 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi alırken, attığı 22 gole karşılık kalesinde 9 gol gördü.

Dinamo Kiev’in Türk takımlarıyla yaptığı maçlarda aldığı sonuçlar şöyle:

Sezon Rakip Organizasyon Sonuçlar

——- ——— ——————— ———–

1974-75 Bursaspor Kupa Galipleri Kupası 0-1, 0-2 (D)

1981-82 Trabzonspor Şam. Kulüpler Kupası 0-1 (D), 1-1

1986-87 Beşiktaş Şam. Kulüpler Kupası 0-5, 0-2 (D)

2002-03 Beşiktaş UEFA Kupası 3-1, 0-0 (D)

2004-05 Trabzonspor Şam. Ligi Ön Eleme 2-1 (D), 0-2

2006-07 Fenerbahçe Şam. Ligi Ön eleme 1-3 (D), 2-2

2008-09 Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 0-0, 0-1 (D)

Not: Tablodaki skorlarda ilk takım olarak Türk ekipleri olarak yer almıştır.

 

Anderlecht-Ajax / Basel-Spartak Moskova

Sparta Prag-Liverpool / Lech Poznan-Braga

 

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]