Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırımoğlu, Erdoğan ile acil görüşmek istiyor

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Çelik, makamında gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmada, Kırımoğlu ve beraberindeki heyetin Kırım Tatarlarının sorunları ve çözümüne yönelik Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşme talepleri olduğunu belirtti.

Heyeti Başbakan Erdoğan ile görüştürme çabasında olacaklarını dile getiren Çelik, heyetin ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin ile görüşeceğini kaydetti.

Kırımoğlu’nun ziyareti sayesinde Kırım Tatarlarının yerleşim sorunlarından başlayarak o coğrafyada yaşadıkları sıkıntılara kadar pek çok konuya ilişkin yapılması gerekenleri bir kez daha değerlendirme fırsatı bulduklarını vurgulayan Çelik, ziyaret çerçevesinde Ukrayna’da siyasi arenada yaşananları da birinci ağızdan dinleme imkanının olacağını belirtti. Çelik, Kırımoğlu’nun ziyaretinin Kırım Tatarlarının gelecekte huzur ve mutluluğuna katkı sağlaması umduğunu dile getirdi.

Kırımoğlu da Başbakan Erdoğan’ın Ukrayna ziyareti öncesinde kendisiyle görüşmek ve Kırım Tatarlarının sorunlarını iletmek istediklerini söyledi. Kırımoğlu, çözüm aradıkları en acil konuları listelediklerini ve bunlarla ilgili yetkililerle görüşmeye çalışacaklarını ifade etti.

Time Türk

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]